Kreikkalaisessa vankilassa panttivankitilanne

Poliisin erikoisjoukot ovat ryhmittyneet vankilan ulkopuolelle. Vankilan työntekijät ja syyttäjä neuvottelevat Rizajin kanssa.

Ulkomaat

Albanialainen vanki on ottanut kuusi panttivankia kreikkalaisessa vankilassa, paikallinen uutistoimisto kertoi myöhään lauantaina. Panttivankien joukossa on sekä muita vankeja että vankilan työntekijöitä.

Murhista tuomittu Alket Rizaj -niminen vanki vaatii, että hänet vapautetaan. Hän väittää olevansa vahvasti aseistautunut ja uhkaa räjäyttää itsensä, jos hänen ei sallita paeta, uutistoimisto Reutersin poliisilähde sanoo.

Poliisin mukaan vangilla on veitsi ja oman kertomansa mukaan myös käsikranaatteja ja räjähteitä. Lähteen mukaan panttivankina on noin viisi vartijaa. Lisäksi sellissä on kaksi muuta vankia, mutta on epäselvää, ovatko he panttivankkeja vai rikoskumppaneita.

Poliisin erikoisjoukot ovat ryhmittyneet Malandrinossa, keskisessä Kreikassa sijaitsevan vankilan ulkopuolelle. Vankilan työntekijät ja syyttäjä neuvottelevat Rizajin kanssa. Vangin asianajaja on myös paikalla.

Rizaj on paennut kaksi kertaa aiemmin, vuosina 2006 ja 2009 Korydallosin vankilasta Ateenasta. Molemmilla kerroilla hänet haettiin vankilasta helikopterilla.

Lähteet: AFP, AP, Reuters