1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Moshe Ya'alon nousee Israelin puolustusministeriksi

Entinen puolustusvoimain komentaja tunnetaan muun muassa miehitetyille palestiinalaisalueille perustettujen juutalaissiirtokuntien tukijana.

Ulkomaat

Israelin puolustusministeriksi on odotetusti nimitetty puolustusvoimien entinen komentaja Moshe Ya'alon. 62-vuotias Ya'alon kuuluu pääministeri Benjamin Netanjahun oikeistolaiseen Likud-puolueeseen.

Ya'alan tunnetaan Länsirannan miehitetylle palestiinalaisalueille perustettujen juutalaissiirtokuntien vahvana tukijana. Ya'alon oli puolustusvoimien komentaja vuosina 2002 - 2005. Hänen toimikauttaan ei jatkettu sen jälkeen, kun hän vastusti Israelin vetäytymistä Gazan palestiinalaisalueelta vuonna 2005.

Ya'alon seuraa puolustusministerinä Ehud Barakia, joka hoiti tehtävää vuodesta 2007 lähtien. Viime tammikuun parlamenttivaaleissa Barak ei ollut ehdolla.

Israelin hallituksen on määrä vannoa virkavalansa maanantaina. Hallitukseen kuuluvat Likudin lisäksi keskustalainen Yesh Atid, äärioikealla oleva kansallismielis-uskonnollinen Juutalainen koti sekä keskustalainen HaTnuah. Puolueilla on yhteensä 68 paikkaa 120-paikkaisessa parlamentissa Knessetissä.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi