Heidi Kyrö: "Olisin varmasti mennyt Idolsiin"

Laulaja Heidi Kyrö laskee taiteilijan taipaleensa alkaneeksi Seinäjoen tangomarkkinoilta vuonna 1993, jolloin kemiläisen koulutytön päähän painettiin tangoprinsessan kruunu.

Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Heidi Kyrön juhlavuosi summaa 20 vuoden taivalta muun muassa vanhojen laulujen uudelleentulkintoina.

- "Sun suomineitos oon" on se suurin hitti ja edelleenkin tärkeä laulu, jota lauletaan kirkkokonsertteja lukuunottamatta joka paikassa ja monissa eri versioissa. Tänä keväänä kuulijat saavat hämmästyä aivan uudenlaisesta suomineidosta, kun uutta musiikkia tulee ulos, Kyrö paljastaa.

Tänä keväänä kuulijat saavat hämmästyä aivan uudenlaisesta suomineidosta.

Heidi Kyrö

Ennen joka niemessä ja notkossa soinutta hittiä Kyrö osallistui Seinäjoen tangomarkkinoille, joista ura sai vauhtia.

- Ensimmäisiä keikkoja tein jo pari vuotta aikaisemmin ja menestystä tuli paikallisradion järjestämässä karaokekilpailussa, mutta suuren yleisön tietoisuuteen ponnahdin sieltä tangomarkkinoilta, että lasketaan sieltä ne viralliset taiteilijakymmenet, Kyrö päättää.

Tangomarkkinat oli oman aikansa Talent

Heidi miettii, että hänen aloitellessa laulajan uraansa, ei ollut niin paljon etenemisväyliä kuin tänä päivänä. Toisin kuin monet muut pitkän uran tehneet artistit, Heidi ei lyttää tämän päivän kykyjenetsintäohjelmia.

Silloin 15-vuotiaana sitä oli liian vanha tenavatähdeksi, joten menin tangomarkkinoille.

Heidi Kyrö

- Silloin 15-vuotiaana sitä oli liian vanha tenavatähdeksi, joten menin tangomarkkinoille. Jos silloin olisi ollut idolseja ja talentteja, niin olisin varmasti yrittänyt sitä kautta, Heidi sanoo.

Polte laulamiseen on ajanut Kyröä eteenpäin ja hän on toteuttanut matkalla musiikillisia haaveitaan perustamalla oman laulukoulun. Artisti on myös ottanut tietoisesti etäisyyttä tangoprinsessan roolistaan.

Paitsi rakastamaansa laulamista Kyrö on saanut tehdä tähän mennessä myös näyttelijän töitä esimerkiksi Uudessa Iloisessa Teatterissa ja häntä on kuultu Disneyn animaatioissa ääninäyttelijänä.

- Yhtään konserttikiertuetta en ole tehnyt enkä duettoakaan levyttänyt, että on niitä unelmia vielä ainakin seuraavalle 20 vuodelle, Heidi hymyilee.