1. yle.fi
  2. Uutiset

Tulipalo Ruskealan kirkossa

Ruskealan kirkossa Venäjän Karjalassa on syttynyt tulipalo. Yle Pohjois-Karjalan saamien tietojen mukaan palo syttyi ennen puolta päivää. Kirkko on kärsinyt palossa suuria vahinkoja.

Kotimaan uutiset
Ruskealan luterilaisen kirkon ja majoitusliikkeen seinää.
YLE / Orvokki Heikkinen

Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta vahvistetaan, että kirkossa on tulipalo. Palon laajuutta ja mahdollisia aineellisia vahinkoja ei kuitenkaan toistaiseksi ole tiedossa.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että Venäjän puolelta ei ole tullut avunpyyntöä.

Noin 30 kilometriä valtakunnanrajalta Sortavalan suuntaan Venäjän puolella sijaitsevaa kirkkoa on 2000-luvulla rakennettu pohjoiskarjalaisvoimin 1940-luvulla palaneen kirkon tilalle.

Kirkolle huomattavia vahinkoja

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai tiedon Ruskealan kirkon tulipalosta Venäjän hätätilaministeriön palohallinnon varajohtajalta eversti Aleksander Zenovilta maanantaina puolen päivän jälkeen.

Pelastuslaitos varautui avustamaan kirkon sammutustöissä, mikäli avunpyyntö Venäjältä olisi tullut. Apuun varauduttiin lähettämään yksikköjä Kiteeltä, Tohmajärveltä ja Joensuusta.

Sisäasiainministeriön pelastusosaston päivystäjää informoitoitiin tapahtumasta ja varmistettiin nopea lupamenettely, mikäli avunpyyntö tulee. Pelastuslaitoksen saaman tiedon mukaan palo on saatu rajattua, mutta vahingot ovat huomattavat.

Lisätty 18.3.2013 klo 13.45 väliotsikko ja viimeinen kappale.

Lue seuraavaksi