1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kihaus tarjoaa musiikkia kansalle

Pohjois-Karjalassa Rääkkylässä järjestettävän Kihaus Folkin ensi kesän teema on Musiikkia kansalle. Teeman puitteissa tuodaan esille erityisesti haitaria ja kanteletta koko kansan soittimina. Heinäkuun alussa järjestettävä tapahtuma marssittaa lavalle sekä kotimaista että kansainvälistä huippumusiikkia. Esiintyjinä ovat muun muassa Värttinä, Suvi Teräsniska, Maria Kalaniemi ja Metrofolk-yhtye.

Kuva: AJ Savolainen

Kihaus Folk -festivaalin kesän 2013 esiintyjät ovat varmistuneet. Rääkkylässä 5.-6. heinäkuuta järjestettävän tapahtuman teemana on Musiikkia kansalle.

Festivaalin Avvaus-konsertissa perjantaina esiintyvät muun muassa Kultaisen harmonikan voittaja Marko Kotilainen yhtyeineen ja sähkökannelta soittava Jenni Venäläinen.

Perjantai-iltana Konserttiravintolassa esiintyy suosittu Suvi Teräsniska. Konserttiin pääsevät myös lapset. Iltaa jatkuu Tsaijuteltassa esimerkiksi  Aili, joka on tullut tunnetuksi Uuden musiikin kilpailusta.

Lauantai on perinteinen perhe- ja pelimannipäivä. Tarjolla on musiikkia, leikkejä, tansia ja erilaisia työpajoja.

Värttinä palaa juurilleen

Kihauksen lauantain odotetuimpia esiintyjiä on Värttinä, joka palaa juurilleen pitkän tauon jälkeen. 30-vuotisjuhlakiertueelle kokoonpanoaan uudistanut Värttinä esiintyy illalla Konserttiravintolassa.

Musiikkia kansalle soittavat lauantaina lisäksi esimerkiksi kahdeksanjäseninen Helsinki-Cotonou Ensemble, Etno-Emmalla palkittu harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi ja multimuusikki Eero Grundström, Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund, Metrofolk sekä bilebändi Lipsaset.

Kihaus Folkissa kuullaan ja nähdään kahden päivän aikana kaikkiaan liki 50 konserttia. Esiintyjiä on yli 40.