Valamon luostarille oma viski?

Valamon luostarin kellarissa kypsyy ilomantsilaisen Hermannin Viinitilan kehittämät 27 erilaista viskiä. Viinitilan ja luostarin yhteinen tavoite on saada markkinoille huippuviski lähivuosina.

kulttuuri
Isä Andreas katselee viskitynnyreitä
Isä Andreas katselee viskitynnyreitä.

Valamon luostari Heinävedellä ja ilomantsilainen Hermannin Viinitila kehittelevät yhdessä uutta viskiä. Viskin tuotekehittely on kesken ja myyntiin asti juomaa on odotettavissa aikaisintaan kolmen vuoden kuluttua.

Hermannin Viinitilalla on kehitetty jo 27 erilaista viskiä, jotka ovat kypsymässä Valamossa. Tuotekehittely kestää kauan, koska tavoitteena on tehdä huippulaadukasta single malt-viskiä, kertoo tuotekehityksestä vastaava Timo Kettunen. Vaikutteita ja oppia on haettu esimerkiksi Kanadasta ja Saksasta. Tuotekehitykseen on saatu Tekesin rahaa.

Vielä on epävarmaa myydäänkö viskiä tulevaisuudessa luostarin vain Hermannin Viinitilan brändin alla.

Viskiä tehdään Suomessa tällä hetkellä Valamon ja Hermannin yhteistyön lisäksi Lahdessa, Porissa ja Turussa. Valamon ja Hermannin Viinitilan viskintuotanto on jo nyt niin suurta, että he ovat Suomen toiseksi suurimpia viskintekijöitä.