Poliisi etsii väkivaltaista käsilaukkuvarasta Turussa

Turussa on viikon kuluessa sattunut kolme samanlaista käsilaukkuvarkautta. Joka kerralla tekijä on kaatanut iäkkään naisen maahan ja riuhtaissut tältä käsilaukun.

Runosmäki

Kahdelta iäkkäältä naiselta vietiin käsilaukut Turun Runosmäessä sunnuntaina iltapäivällä. Poliisi toivoo silminnäkijähavaintoja tekijästä.

Ensimmäinen käsilaukkuvarkaus sattui Runosmäessä Majoitusmestarinkatu 3:n kohdalla kello 16.10. Mies kaatoi iäkkään naisen maahan ja vei tämän kassin repäisemällä hihnan. Toinen samanlainen teko sattui Munterinkatu 7 A:n kohdalla kello 17.15. Nairuhri kaatui maahan ja nahkainen laukku joutui varkaan haltuun.

Molemmilla kerroilla tekijällä oli päällään tumma puseromallinen takki. Kyseessä oli noin 20-vuotias, vaaleaihoinen ja hoikkavartaloinen mies. Miehen pituudeksi on arvioitu 165 -175 senttimetriä.

Samanlainen teko sattui Runosmäessä Friskinpolku 14:n kohdalla myös viikko sitten maanantaina eli 11.3. kello 19. Mies kaatoi iäkkään naisen maahan ja vei tältä käsilaukun ja siinä olleen omaisuuden. Kateisiin jääneen tekijän tuntomerkit ovat asianomistajan ja silminnäkijöiden mukaan seuraavat: ikä noin 20 -25 vuotta, pituus alle 175, tumma huppari.

Linja-autosta vietiin raharenki

Tuorein sieppaus sattui tänään maanantaina linja-autossa. Varas iski vähän ennen aamukymmentä Turun Nättinummessa Kuninkojantien kääntöpaikalla. Linja-autoon noussut mies sieppasi niin sanotun raharengin Savonlinjan bussista ja poistui juosten.

Sieppaaja oli silminnäkijöiden mukaan noin 170 senttimetriä pitkä, vaaleaihoinen ja hoikkavartaloinen. Miehellä oli yllään tumma hupparimallinen puseroon.

Poliisin mukaan tapaukset saattavat liittyä toisiinsa, mutta tekijöitä voi olla myös useita. Asiasta tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Varsinais-Suomen poliisiin, puh. 050-349 8995.