Suomalainen elokuva rikkoi miljoonarajan ennätysajassa

Johanna Vuoksenmaan parisuhdekomedia on alkuvuoden katsotuin elokuva. Myös kolmanneksi ja neljänneksi katsotuimmat elokuvat ovat kotimaista tuotantoa.

kulttuuri
21 tapaa pilata avioliitto on yksi 2010-luvun katsotuimmista kotimaisista elokuvista. Elokuvan pääosia esittävät Armi Toivanen (vas.) ja Riku Nieminen (oik.) eivät kuitenkaan nouse eniten elokuvarooleja tehneiden näyttelijöiden listoille.
21 tapaa pilata avioliitto on yksi 2010-luvun katsotuimmista kotimaisista elokuvista. Elokuvan pääosia esittävät Armi Toivanen (vas.) ja Riku Nieminen (oik.) eivät kuitenkaan nouse eniten elokuvarooleja tehneiden näyttelijöiden listoille.Johanna Vuoksenmaa

Kotimaiset elokuvat keräsivät alkuvuonna ennätysmäärän katsojia. Miljoonan katsojan raja meni rikki viime viikonloppuna, kun taas viime vuonna miljoonaraja rikottiin vasta huhtikuussa.

Elokuvateatterien kävijöistä peräti 40 prosenttia on valinnut katsottavakseen kotimaisen elokuvan.

Vuoden katsotuin elokuva onkin ollut kotimainen komedia 21 tapaa pilata avioliitto. Se on saanut jo yli 283 000 katsojaa.

Myös vuoden kolmanneksi ja neljänneksi katsotuimmat elokuvat ovat olleet kotimaisia. Kolmanneksi on yltänyt koko perheen elokuva _Rölli ja kultainen avain _noin 184 000:lla katsojalla ja neljänneksi rock-musikaali _Vuonna 85 _noin160 000 katsojalla.

Alkuvuodesta elokuvateattereissa on nähty 13 kotimaista ensi-iltaa, joista kahdeksan on ollut dokumenttielokuvia.

Kaiken kaikkiaan elokuvissa on käynyt tänä vuonna 2,35 miljoonaa suomalaista. Luku on noin kymmenen prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Viime vuonna elokuvateatterit keräsivät yli kahdeksan miljoonaa kävijää ensimmäistä kertaa 30 vuoteen.