1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Koirien hyvinvointipalvelut ovat kasvava bisnes

Koiria rekisteröidään lemmikeiksi vuosi vuodelta enemmän. Lemmikinomistajat ovat halukkaita maksamaan erilaisista palveluista ja kysyntä synnyttää tarjontaa. Koirahieronta on yksi esimerkki lemmikeille suunnatuista hyvinvointipalveluista.

Kotimaan uutiset
Nelivuotias dobermanni Lola käy säännöllisesti hierottavana
Nelivuotias dobermanni Lola käy säännöllisesti hierottavana.Yle / Mika Moksu

Nelivuotias dobermannityttö Lola saapuu koirahierojan vastaanottohuoneeseen. Lola tietää mitä on luvassa ja innostus näkyy koiran eleistä. Lola ja omistajansa Marja Kokkola harrastavat monipuolisesti koiraurheilua, näin talvella esimerkiksi valjakkolajeja. Aktiivisella eläimellä selkä on välillä kovilla ja silloin on haettava helpotusta ammattilaiselta.

- Lihashuolto on äärimmäisen tärkeää koirallakin. Koiran lihaskunto vaikuttaa todella paljon sen suorituksiin, Marja Kokkola kertoo.

Juoksumattoja ja vesijuoksua

Kymenlaaksosta löytyy muutama rekisteröitynyt ja koulutuksen saanut koirahieroja. Oman koiraharrastuksensa kautta hierojaksi päätynyt kouvolalainen Niina Forsblom tunnustaa alkutaipaleen yrittäjänä olleen vaikean, mutta hiljalleen koirahieronta on tuonut leivän päälle myös voita. Kysyntä lemmikkien hyvinvointipalveluille kasvaa jatkuvasti ja kiihtyvällä vauhdilla. Perinteisen hieronnan lisäksi koirille onkin tarjolla lähes loppumaton lista erilaisia hoitomuotoja.

- On tuollaisia juoksumattoja ja vesijuoksualtaita mitä on markkinoilla ja kyllä niitä hiljalleen on alettu käyttää, Forsblom kertoo.

Tilaisuus tekee huijarin

Koirien ortopediaan ja selkäsairauksiin erikoistunut eläinlääkäri suosittelee koiranomistajille tutustumista hierontaan. Homma onnistuu kotikonsteinkin, kun saa ammattilaiselta ohjeet. Hierontapalveluiden kasvanut määrä huolettaa, sillä joukkoon saattaa päätyä epäpäteviä harrastelijoita.

- Kyllä niitä aina välillä korviin sattuu. Kyllä minä koulutukseen luottaisin enemmän. Kun ihmisillä on koulutus tehdä sitä työtä niin silloin ollaan varmasti oikeilla jäljillä, sanoo eläinlääkäri Esa Kesti Kouvolan Eläinlääkäriasemalta.

Ranka rentona unten maille

Dobermanni Lola ainakin nauttii hieronnasta silminnähden. Rentoutuneisiin jäseniin hiipivä raukeus tekeekin kotona tehtävänsä, Lolan emäntä kertoo.

- Hieronnan jälkeen meillä ainakin ollaan hyvin rauhallisia ja lepäillään, se nukkuu hyvin paljon hieronnan jälkeisenä päivänä, kuvailee Marja Kokkola.

Lue seuraavaksi