Rokki sopii Linnoitukseen - periaatteessa

Lappeenrannan kaupunginhallitus ei maanantaina asettunut poikkiteloin Rakuuna Rock -tapahtumalle. Neuvotteluja muista paikoista jatketaan.

rakuuna
Jouni Hynynen
Jouni Hynynen ja Vuoden positiivisin lappeenrantalainen 2012 -palkinto.Yle

Kaupunginhallitus totesi, että uusien tapahtumien saaminen Lappeenrantaan on kaupungin strategian mukaista ja sen vuoksi kaikilla tavoin edistettävää toimintaa.

Lausunnossa mainitaan, ettei kaupungin puolesta musiikki- ja muiden tapahtumien järjestämiselle Linnoituksessa ole lähtökohtaisesti estettä.

Tapahtumien järjestämisessä tulee kuitenkin huomioida eri viranomaisten asettamat reunaehdot sekä alueella järjestettävä muu tapahtumatoiminta.

Suomen Musiikkiyhtiö Oy on järjestämässä Rakuuna Rock -tapahtumaa Linnoitukseen ensi kesänä 19.-20.7.

Tapahtuman ovat ilmoittaneet häiritseväksi Linnoituksen asukasyhdistys ja kaupunginteatteri, jonka kesäteatteriesityksiä äänet häiritsisivät. Yleinen kulttuuritoimi on ehdottanut tapahtuman järjestämistä Huhtiniemen hyppyrimäen ja laskettelurinteen maastossa.

Tilanteen takia kaupunki on perustanut tapahtumakoordinaatiotyöryhmän.

Kaupunginhallitus antaa tapahtumakoordinaatiotyöryhmälle tehtäväksi jatkaa neuvotteluja Rakuuna Rockin järjestäjän kanssa siten, että tapahtuma voidaan järjestää joko Linnoituksessa tai jossakin muussa yhteisesti sovittavassa paikassa.