Teemu Muurimäen muotivinkit kevääseen: Isoja röyhelöitä, mustavalkoista, kukkia

Maailman muotitaloissa työskennellyt huippusuunnittelija Teemu Muurimäki palaa kymmenen vuoden jälkeen takaisin Suomeen.

Malli yllään muotisuunnittelija Teemu Muurimäen suunnittelema mekko.
Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki on tehnyt töitä mm. Armanille ja Dolce&Gabbanalle. Nyt hän on palannut kymmenen vuoden maailman kiertämisen jälkeen taas Suomeen. Muurimäki kertoo, mikä tänä keväänä on muotia.

Tämän kevään pintamuodissa on muotisuunnittelija Teemu Muurimäen paljon muun muassa värejä, erilaisia kuoseja, kukkia ja kirjailuja. Tämän kevään selkeimpiin trendeihin kuuluvat hänen mukaansa röyhelöt.

- Laineilevat, selkeät, isot röyhelöt, Muurimäki tarkentaa.

Vastapainona tänä keväänä nähdään Muurimäen mukaan mustaa ja valkoista sekä geometrisiä printtikuvioita.

Työt huippumuotitaloissa löytyivät Googlen avulla

Muun muassa Ranskassa ja Italiassa työskennelleelle Teemu Muurimäelle on kertynyt paljon oppia matkan varrelta. Työpaikat huippumuotitaloissa ovat ensimmäistä kontaktia lukuunottamatta löytyneet aivan arkisella konstilla. Teemu Muurimäki kertoo esimerkin.

- Olen googlannut Giorgio Armani headquarters, löytänyt osoitteen, lähettänyt cv:ni ja työhakemuksen ihan summassa sinne.

Suurissa muotitaloissa taiteelliset johtajat ovat Muurimäen mukaan isoja tähtiä, joita muut työntekijät kunnioittavat.

Muurimäki kertoo olevansa onnellisessa asemassa, sillä hän on aina saanut sunnittelijantyöstään palkkaa. Moni tekee töitä ilman palkkaa, ja työsopimukset ovat usein huonoja.

- Työpäivät voivat olla niin pitkiä kuin taiteellinen johtaja haluaa. Nimekkäät johtajat tai taiteelliset johtajat saattavat olla aika oikukkaita persoonia. Voi tulla perjantai-iltana puhelinsoitto, että haluamme sinun olevan lauantain ja sunnuntain töissä, Muurimäki kertoo.

Töitä olisi ollut ulkomailla, mutta kymmenen vuotta kansainvälisissä muotitaloissa työskennelleen Muurimäen tuo takaisin Suomeen perhe.

Työn alla on erilaisia projekteja, ja osa töistä on jo odottamassa.

- Teen mittatilaushääpukuja ja -iltapukuja. Minulla on kiinnostavia teatteri- ja taideprojekteja. Teen esimerkiksi Valkeakosken kaupunginteatterin James Dean -musikaaliin puvustusta.