Vaasan saaristo sai uuden merikartan

Vaasan saaristosta on julkaistu uusi merikartta. Uusi kartta kattaa Veckargrundin, Vaasan ja Raippaluodon merialueet. Kartta korvaa aikaisemman rannikkokartan 48.

merikartat
Hans-Mikael Holmgren / Yle

Vaasan saaristosta Vackargrundin, Vaasan ja Raippaluodon merialueilta on julkaistu uusi merikartta. Uusi kartta korvaa edellisen, viisi vuotta vanhan version.

Suunnittelija Mikko Hovi Liikenneviraston merikartoituksesta suosittelee kartan uusimista, jos käytössä on vanha versio. Hänen mukaansa käytössä kannattaa aina olla tuorein karttaversio.

Merikartta sisältää uusia syvyyshavaintoja, pieniä viitoituksen muutoksia sekä väylälinjamuutoksia. Muutokset ovat merkittäviä etenkin, jos ei ole samalla alueella vähään aikaan liikkunut.

Hovin mukaan Pohjanmaan rannikko on tyypillisesti aluetta, jossa uusia kiviä ilmestyy reiteille ja myös saarekkeita saattaa silloin tällöin ilmaantua. Ihan uusista saarista ei ole havaintoja.

Uusi korvaa monta vanhaa

Uusi kartta korvaa aikaisemmin rannikkokartan 48 Vaasan saaristo kääntöpuolella olleet kartat 48A, 48B ja 48C. Kartat 48A, 48B ja 48C on poistettu rannikkokartan 48 uudesta painoksesta, joka on ilmestynyt samaan aikaan satamakartan 115 kanssa.

Karttaan 115 Veckargrund, Nygrund, Vaasa & Raippaluoto kuuluu neljä osaa:

'B7 'B7115A Veckargrund (ent. 48A)

'B7 115B Nygrund

'B7 115C Vaasa (ent. 48C)

'B7 115D Raippaluoto (ent. 48B).

Karttatuotteen 48 käyttäjien on siis jatkossa hankittava myös karttatuote 115, jolle osa kartan 48 sisällöstä on siirretty.