Volkkari kutsuu ennätysmäärän autoja korjattavaksi Kiinassa

Autonvalmistaja kiistää, että takaisinveto johtuisi tv-uutisesta, jossa kerrottiin Volkswagenin huonon vaihdelaatikon johtaneen onnettomuuksiin.

Ulkomaat

Saksalainen autonvalmistaja Volkswagen on sähkövikojen takia kutsunut lähes 400 000 autoa korjattavaksi Kiinassa. Takaisinveto on autojätin suurin maailman suurimmilla automarkkinoilla.

Volkswagenin ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Kiinan televisio oli uutisoinut yhtiön autojen huonolaatuisten vaihdelaatikoiden aiheuttamista jarrutusongelmista ja onnettomuuksista.

Yhtiö kuitenkin kiistää, että se kutsuisi autot korjattavaksi tv-uutisen takia. Kiivaasti maailman suurimman autonvalmistajan tittelistä kilpailevan Volkswagenin mukaan takaisinvetoon johti elektroninen vika, joka aiheutti virran katoamisen kesken ajon.

Volkswagen ei ole ainoa suuri autoyhtiö, jonka autoissa on ilmennyt ongelmia Kiinan markkinoilla. Viime vuonna japanilainen autojätti Toyota kutsui Kiinassa peräti yli 700 000 autoa korjattavaksi ikkunavian vuoksi.

Kiina on maailman suurin automarkkina. Pelkästään Volkswagen myi maassa lähes kolme miljoonaa autoa viime vuonna. Yhteensä Kiinassa kaupattiin noin 20 miljoonaa autoa vuonna 2012.

Lähteet: AP, AFP