Iiro Viinaselle 9 000 euron hyvitys asunnon vavahtelusta

Kuluttajariitalautakunta on antanut ratkaisunsa ministeri Iiro Viinasen asuntoriidassa rakentajaa vastaan. Viinanen kommentoi asiaa sanomalla, että on "hyvä, että vähän tulee näpeille rakentajalle".

Kotimaa
Ministeri Iiro Viinanen moittii huonoa rakentamista. Parvekkeen katon rajassa näkyy vesivuodon jäljet.
YLE / Juha-Pekka Huotari

Kuluttajariitalautakunta suosittaa, että YIT Rakennus Oy maksaa Iiro Viinaselle 9 000 euron korvauksen kerrostaloasunnon vavahtelusta. Korvauksen lisäksi YIT asunnon rakentajana korjaa muun muassa parvekelasituksen, etupellityksen ja parvekkeen vesivuodon, lautakunta muotoilee ratkaisussaan.

YIT joutuu myös omalla kustannuksellaan hankkimaan ulkopuolisen asiantuntijan, joka osoittaa sanotut asuntoviat asianmukaisesti korjatuksi.

Viinaset ostivat Ruoriniemen arvoasuntoalueelta Lahdesta samasta kerrostalosta noin 450 000:n ja 144 000 euron hintaiset uudet asunnot lokakuussa 2006.

Viinanen ja hänen puolisonsa vaativat YIT:ltä kaikkiaan liki 60 000 euron korvausta muun muassa alentuneen asumisviihtyvyyden ja kymmenien remonttien takia.

Vuonna 2009 tammikuussa rakennuksessa ja naapurikiinteistössä havaittiin voimakasta vavahtelua, jolloin ihmisiä juoksi peloissaan ulos. Viinastenkin asunnossa kaatui valokuvakehyksiä.

"Vähän tuli näpeille rakentajalle"

Lapista tavoitettu Iiro Viinanen luonnehtii korvausta pieneksi.

Viinaset hakivat noin kymmenen prosentin hyvitystä asuntojen yhteenlasketusta ostohinnasta.

- En ala tapella, jos muuta ei ilmene. Pienihän se korvaus on, Viinanen sanoo.

Asunnon rakentaneen YIT:n suuntaan Viinanen heittää, että on "hyvä että vähän tulee näpeille".