Kotkan keskustelutilaisuuden perumisesta kantelu

Kantelija haluaa oikeuskanslerin selvittävän viranomaisten toimintaa. Kantelu on lähtenyt sisäministeriöön selvitettäväksi ja lausunnolle. Oikeuskanslerinvirasto haluaa ministeriön lausunnon ja  selvityksen viimeistään 24. toukokuuta.

Kotimaa
Kirjahyllyjä Kotkan pääkirjastossa
YLE / Mari Pekkanen

Äärioikeisto Suomessa -keskustelutilaisuuden perumisesta Kotkassa on kanneltu oikeuskanslerille.

Kantelun on tehnyt oikeustieteen tohtori Kalevi Hölttä. Hän haluaa selvittää, ovatko poliisit tai pelastusviranomaiset toimineet väärin peruessaan tilaisuuden maaliskuun alussa.

Kantelu on lähtenyt sisäministeriöön selvitettäväksi ja lausunnolle. Oikeuskanslerinvirasto haluaa ministeriön lausunnon ja selvityksen viimeistään 24. toukokuuta.

Etelä-Kymen vasemmistonuoret joutuivat perumaan Äärioikeisto Suomessa -keskustelutilaisuuden maaliskuun alussa, koska tilaisuuden pelastussuunnitelmaa ei ollut jätetty ajoissa viranomaisille. Lain mukaan pelastussuunnitelma pitää palauttaa viranomaisille kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.

Kymenlaakson pelastusviranomaiset vaativat tapahtuman järjestämiseen pelastussuunnitelmaa, jota ei ole vaadittu muissa vastaavissa tilaisuuksissa. Pelastussuunnitelmaa vaadittiin sen takia, että Jyväskylässä vastaavassa tilaisuudessa sattui puukotusvälikohtaus tammikuun lopussa.

Sisäministeri Päivi Räsänen on aiemmin todennut, että viranomaiset toimivat oikein vaatiessaan Kotkan keskustelutilaisuuteen pelastussuunnitelmaa.