1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Jääkiekon kotikisojen lipunmyynti kiihtyy

Kevään Helsingin MM-kotikisoihin on myyty jo yli 100 000 lippua. Viime kevään virheistä on otettu opiksi.

Kuva: YLE

Harva muistaa viime vuoden jääkiekon MM-kotikisoja urheilullisista arvoista. Päällimäiseksi mieleen jäi pääsylippukohu, jonka ansiosta Suomen pelien hinnat 155/195 € eivät hevillä kiekkokansan mielestä unohdu.

Loppujen lopuksi kotijoukkueen peleihin lippuja myytiin fani-ja perhepaketteina, joissa neljä henkeä pääsi katsomoon yhden hinnalla.

- Kyllä me kuuntelimme hyvin tarkalla korvalla sitä viime kevään keskustelua ja sen pohjalta pistettiin lipunmyyntistrategia ihan uusiksi,  kertoo kisojen pääsihteeri Matti Nurminen.

Kiekkokansan viesti meni siis perille ja tänä keväänä lipunmyynti on sujunut merkittävästi rauhallisemmin.

- Viime vuonnahan kaikki Suomen pelit maksoivat saman verran riippumatta vastustajasta. Tänä vuonna hintoja on porrastettu oletetun kiinnostavuuden mukaan.

Kyllä me kuuntelimme hyvin tarkalla korvalla sitä viime kevään keskustelua

Pääsihteeri Matti Nurminen

Lippukohusta huolimatta Suomen Jääkiekkoliitto pääsi tavoitteeseensa ja teki kisoista yli 8 miljoonaa euroa voittoa. Väkeä Areenan katsomossa Helsingissä kävi yli 300 000.

Aivan näin korkealle ei tavoitetta ole asetettu toukokuun 3. päivä alkavissa kisoissa.

- Lippuja on jo nyt myyty yli satatuhatta. Tavoite on 200 000 katsojaa ja jos kansainvälisessä myynnissä onnistutaan hienosti, voi luku nousta 250 000:een, ennustaa Nurminen.

Suomi ja Venäjä kurittavat kukkaroa

Helsingin lohkossa kevään kiekkokarnevaalissa pelaavat Suomen lisäksi Venäjä, Yhdysvallat, Slovakia, Saksa, Ranska, Latvia ja Itävalta. Kotijoukkueen ohella hallitsevan maailmanmestari Venäjän peleistä peritään korkeampi lipun hinta.

- Jos Suomi tai Venäjä ei ole jäällä, niin lapset pääsevät katsomaan MM-lätkää 9 eurolla ja aikuisetkin 19 eurolla, sanoo Jääkiekkoliiton toimitusjohtajanakin toimiva Matti Nurminen.

Lisäksi kolme otteluista on valittu perhepeleiksi, joissa Areenan jokainen paikka maksaa 10 euroa. Tähän mennessä vain yksi otteluista on loppuunmyyty.

- Meillä oli vielä viikonloppuna neljä peliä loppuunvarattuna, mutta kolmeen Suomen peliin saatiin lisää lippuja. Nyt vain Suomi-Venäjä peli on toistaiseksi loppuunmyyty, päivittää tilannetta Yle Uutisille Nurminen.

Jääkiekkoilun MM-kisojen alkulohkot pelataan edellisvuoden tapaan Helsingissä ja Tukholmassa. Tänä keväänä ratkaisupelejä isännöi länsinaapurimme.

Tällä kertaa tyhjät katsomot halutaan tosissaan välttää.

- Kun maailman parhaat pelaajat saapuvat kamppailemaan kannusta, on äärimmäisen tärkeää, että katsomot ovat täynnä, lopettaa kisojen pääsihteeri Matti Nurminen.