Sananen – Avioliitto on kohta pilalla

Amerikkalainen nainen meni naimisiin Eiffel-tornin kanssa. Meillä ei saa mennä naimisiin edes ihmisen kanssa. Avioliitosta on tullut sellainen, että joku voi sen pilata.

avioliitot
Maasola
YLE Keski-Suomi

Jos avioliitto sallitaan samaa sukupuolta olevien välille, seuraavaksi pitää saada mennä naimisiin myös eläinten kanssa. Sitten Puijon tornin. Näin ajattelee pelokas kaappihetero. Siksi kaappihetero, että ei osaa vieläkään rakastaa toista. Kyösti ottaa Pirjon niin itsestäänselvyytenä, että ei näytä tunteitaan edes vahingossa, ei tee helliä eleitä. Jos televisiossa on suuteleva pariskunta, niin katse siirtyy käkikelloon ja turta olo saa aikaan kroonisen pieretyksen.

Hiljainen mies antaa määrätietoisimmat työntönsä lumikolalle, naisensa sijaan.

Maallikkosaarnaaja Maasola

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on iso ilmiö. Mahdollisuus avioliittoon on monelle hämmentävän tärkeä. Avioliiton tuomat oikeudet on tavoitteena helppo ymmärtää, mutta muuten ei yhtään.

Ihminen on jo naimisissa. Sillä on jo asioita joihin se saa kuluttaa kaiken aikansa ja rahansa. Paljon asioita, joita täytyy ottaa huomioon koko ajan, kysellä puoliääneen, voinko tehdä näin vai en.

Moni on naimisissa einespizzan kanssa. Raha ei riitä Herkkutori-kyltin alla hikoilevaan marmoroituneeseen lihaan. Niukasti lihaa sisältävä roiskeläppä ei sisällä intohimoa niin kuin sisäfile, mutta se on huonohampaisen ja -osaisen osa.

Hiljainen mies antaa määrätietoisimmat työntönsä lumikolalle, naisensa sijaan. Miltä tuntuukaan olla naimisissa lumikolan kanssa? Tämän täytyy olla pisin talvi sataan vuoteen, kyyneleet jäätyvät pensseliin vielä maaliskuun lopullakin.

Naimisiin meno on aina tarkoittanut sitä, että rinnalla on kumppani, joka on siinä hieman varmemmin kuin vain vissillä puheella. Se ei lähde kuin telkkä pöntöstä, vaan rauhoittuu voimasanojen jälkeen ja mököttää mukavasti.

Ajatus viettääkin mitäänsanomattoman näköiseen Toyota Corollaan, joka on kumppani parhaasta päästä. Sen kanssa on niin helppo miehen olla naimisissa. Istuin huokaisee syvään kun liha heilahtaa kunniapaikalle. Tuttuus - sekä tuoksuissa että sivuäänissä saa jäämään. Ulkona olisi kylmempi.

Homoavioliitot sallitaan pian ja hyvä niin. Siitä se lähtee. Vain oudot pelot jäävät kummittelemaan nuorisoseurantalon hirsiin ja Tiitisen kansliaan.

Homoavioliitoissa meitä pelottava asia on tietenkin seksi. Se on jännä. Kun kyllähän nyt jo monet harrastavat ”sitä”. Kun katsoo sateenkaarikulkuetta, niin lateksihousut pysyvät vain vaivoin jalassa kävelyn loppuun asti.

Kyse on siitä, että me suomalaiset paatuneet heterot olemme kehittäneet oman avioliittotyypin, josta olemme mustasukkaisen ylpeitä. Olemme onnistuneet pitämään hengissä, joskus jopa vuosia, hienoviritteisen EI-SEKSUAALISEN AVIOLIITON. Olemme itseoppineet, että avioliittoon ei alun mielenvikaisen nylkytyksen jälkeen kuulu seksi. Avioliitto on tarpeeksi raskasta muutenkin. Joskus voi kuolemanväsyneenä nusasta, mutta sitä ei lasketa, koska kukaan ei nähnyt eikä tuntenut mitään.

Homoavioliitoissa meitä pelottava asia on tietenkin seksi.

Maallikkosaarnaaja Maasola

Ja nyt homot ovat tuomassa energisinä ja elämänmyönteisinä (zumban ystävinä) seksin takaisin avioliittoon. Ei saatana. Se vaarantaa koko instituution. Mikä se semmonen avioliitto on, jossa peitto lepattaa alvariinsa ja nautintoa haetaan muilla tavoilla kuin uunimakkaraa syömällä.

Maailman tärkein kansalaisaloite on se, kun tohtii ehdottaa seksiä sydämensä valitulle. Se vaatii rohkeutta, mutta saattaa johtaa pitkään ja huimaan tarinaan. Aloitteet meidän maailmaamme muuttavat.

_Maallikkosaarnaaja Maasola _