1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nikkasen ja Silfverbergin Enkeli-Elisa-paljastus palkittiin vuoden juttuna

Yleisön suosikin palkinnon vei Pekka Juntin, Jussi Leinosen ja Sammeli Harven juttukokonaisuus poliisittomasta Enontekiön kunnasta. Palkinto jaettiin Suuri journalistipalkinto -gaalassa.

Kotimaan uutiset
Anu Silfverberg ja Hanna Nikkanen
Vuoden juttu -palkitut, toimittajat Anu Silfverberg ja Hanna Nikkanen Suuren Journalistipalkinnon jakotilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona.Pekka Sakki / Lehtikuva

Hanna Nikkasen ja Anu Silfverbergin Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä julkaistu juttu Enkeli-Elisan tarinasta on palkittu vuoden juttuna Bonnierin Suuri journalistipalkinto -gaalassa Helsingissä keskiviikkona.

Nikkanen ja Silfverberg selvittivät internetissä ja mediassa esillä olleen Enkeli-Elisan tarinan todenperäisyyttä. Heidän juttunsa paljasti koulukiusatun ja itsemurhan tehneen 15-vuotiaan tytön tapauksen sepitetyksi.

Palkintolautakunnan mukaan juttu oli tarpeellinen muistutus faktojen tarkistamisen tärkeydestä.

Talvivaara-jutut vuoden journalistinen teko

Palkinnon vuoden journalistisesta teosta sai Suomen Luonto -lehden Juha Kauppinen Talvivaaran kaivoksen ympäristövaikutuksia käsittelevistä jutuista. Kauppinen muun muassa perehtyi tutkimuksiin ja jopa haki itse vesinäytteitä analysoitaviksi jo ennen kuin Talvivaaran ongelmat pahenivat marraskuussa.

Yleisö valitsi suosikikseen Pekka Juntin, Jussi Leinosen ja Sammeli Harven juttukokonaisuuden Oman onnensa nojassa. Ilman poliisia jääneestä Enontekiön kunnasta kertova juttu julkaistiin Lapin Kansassa ja Pohjolan Sanomissa. Jutussa päätarinan lomassa on pieniä tarinoita siitä, miten poliisin puuttuminen kunnasta on johtanut useisiin läheltä piti -tilanteisiin.

Yleisö sai äänestää suosikkiaan kaikista kolmen kategorian yhdeksästä voittajaehdokkaasta.

IS:n Holopainen vuoden journalisti

Ilta-Sanomien urheilutoimittaja ja -kolumnisti Pekka Holopainen pokkasi vuoden journalistin palkinnon. Hänen erikoisalaansa ovat doping ja urheilun talouskysymykset.

Ruotsalaisen kustannusyhtiö Bonnier AB:n perustama Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 alkaen ja Ruotsissa vuodesta 1966. Palkinto jaetaan myös Baltian maissa ja Venäjällä. Kategorioiden voittajat, lukuun ottamatta yleisön suosikkeja, saivat 7 500 euron suuruisen palkinnon.

Lue seuraavaksi