1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kun räppää ämmikööri, raikaa Seuralan interiööri

Eläkeliiton Keminmaan yhdistyksen vastuulla oli Meri-Lapin eläkeliittolaisten talvipäivän järjestelyt. Liedakkalan Seuralassa tavoitteena oli, että ihmiset saisivat lähteä hyvällä mielellä tapahtumasta.

Kotimaan uutiset
Eläkeliiton Keminmaan yhdistyksen Ämmikööri esitti tilaisuutta varten tehdyn räpin.
Kati Siponmaa / Yle

Kemin, Keminmaan, Tornion, Simon ja Tervolan eläkeliittolaisten yhteistä talvipäivää saatiin viettää aurinkoisessa talvisäässä.

Järjestelyvastuussa tänä vuonna ollut eläkeliiton Keminmaan yhdistys kokosi puheenjohtaja Sinikka Kaakurinniemen mukaan noin 200 ihmistä talvipäivän viettoon.

Mölkyn pelaamista
Mölkyn pelaamistaKati Siponmaa / Yle

Keminmaan Liedakkalassa sijaitseva Seurala pihapiireineen tarjosi monenlaista tekemistä potkukelkkaviestistä mölkyn pelaamiseen. Sisätiloissa oli myös monenlaista ohjelmaa, josta yllättävin oli maailman ensiesityksen saanut Ämmiköörin räppi.

Tekstin tehnyt Seija Vuoma sanoo idean syttyneen, kun hän sattui radiosta kuulemaan räp-musiikkia.

- Kun en osaa säveltää, niin ajattelin, että teenpä räpin. Ja sitten kun meillä on näitä hulluja akkoja täällä, jotka esittää mitä vaan heille esittää, niin siitä se sitten lähti, Vuoma nauraa.

Kaikki nauroivat niin, että piti tekohampaista pitää kiinni.

Eeva Sakaranaho

Ilon aiheita täytyy olla

Naurua ja iloa riitti eläkeläisten tapahtumassa.

- Me ajattelemme niin, että nauru on elämän liittolainen ja täytyy olla joskus ilon aiheita, kertoo Eläkeliiton Keminmaan yhdistyksen puheenjohtaja Sinikka Kaakkurinniemi.

Eeva Sakaranaho Seuralan keittiössä
Kati Siponmaa / Yle

Ilon tuottaminen kanssaihmisille on yhdistystoiminnassa mukana olevalle Eeva Sakaranaholle myös tärkeä asia.

- Olen sellainen luonne, että haluan tuottaa iloa toisille. Olen esimerkiksi kirjoittanut näytelmiä meidän tilaisuuksiin. Ja joskus kun on kysytty, että mites meni esitys, niin sanon, että hyvin meni: kaikki nauroivat niin, että piti tekohampaista pitää kiinni, Sakaranaho velmuilee.

Lue seuraavaksi