Pyörävaras ei pelkää pakkasta

Alkuvuonna on Oulun poliisilaitoksen alueelta anastettu jo noin 200 polkupyörää. Suurin osa pyöristä on ollut lukittuja.

polkupyörät
Polkupyöriä pyörätelineessä.
Yle / Risto Degerman

Oulun poliisi arvioi, että varkaiden työ on ollut suunnitelmallista ja määristä päätellen lähes ammattimaista.

Polkupyöriä anastetaan myös päivällä. Pyöriä on viety päiväsaikaan kauppojen edustoilta, koulujen pihoilta sekä urheilu- ja kulttuuritilojen edustoilta, eli yleensäkin sieltä missä päiväaikaan säilytetään suuria määriä pyöriä.

Lukitse polkupyörä aina kun jätät sen vartioimatta.

Oulun poliisi

- Siksi onkin tärkeä tietää kuinka tulee toimia, jos huomaa epäilyttävän henkilön polkupyörän kimpussa. Soita asiasta heti hätäkeskukseen sekä paina mieleesi tekijän tuntomerkit ja mahdollisen ajoneuvon rekisterinumero, ylikonstaapeli Eeva Törmänen Oulun poliisista sanoo.

Pienellä vaivalla varkaan työn vaikeammaksi

Poliisi muistuttaa, että polkupyörän tunnistetiedot kannattaa merkitä itselle muistiin. Tunnistetietoja ovat merkki, malli, väri ja runkonumero.

- Lukitse polkupyörä joka paikassa ja aina kun jätät sen vartioimatta. Varmin tapa on lukita pyörä sekä pyörän omalla, kiinteällä lukolla että vaijerilukolla kiinni johonkin kiinteään esineeseen. Paras keino välttyä polkupyörävarkaudelta on nostaa pyörä lukittuun sisätilaan aina kun se on mahdollista.

Rikosilmoituksen polkupyörävarkaudesta voi tehdä www.poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) - sivustolta löytyvällä sähköisellä rikosilmoituksella tai käymällä henkilökohtaisesti poliisin palvelupäivystyksessä.