1. yle.fi
  2. Uutiset

Veikkausliigan avausottelut Kupittaalla vaarassa

Sääolosuhteiden tulisi muuttua rajusti, jotta Kupittaan jalkapallostadion saataisiin pelikuntoon Veikkausliigan ensimmäisiä otteluita varten. Tällä hetkellä kentän sulamista voidaan vain odottaa.

urheilu
Talvisen Veritas Stadionin nurmea ei näy, kenttä on hiekan peitossa.
Paula Koskinen / Yle

Kupittaan jalkapallostadion ei ehkä tule pelikuntoon siihen mennessä, kun Veikkausliigan ottelut kolmen viikon kuluttua alkavat. Tällä hetkellä nurmi on lumen ja jään alla ja sulamista odotellaan.

Liikuntapaikkamestari Jukka Virtasen mukaan sään pitäisi muuttua ratkaisevasti, jotta kenttä olisi pelikunnossa huhtikuun puolivälissä.

- Nyt ollaan pahasti myöhässä muihin keväisiin nähden. Yhtä suuri – ellei isompikin – mahdollisuus on, että kenttää ei saada kuntoon kuin että se saadaan kuntoon, Virtanen sanoo.

Ensimmäinen ottelu Veritas Stadionilla olisi tarkoitus pelata huhtikuun 13. päivä. Jos kenttä ei ole silloin pelikunnossa, ottelu tullaan todennäköisesti siirtämään.

Kaikki tehty, mitä voidaan tehdä

Talven ajan nurmi on saanut olla suojassa lumipeitteen alla. Nyt suurin osa lumesta on kuitenkin aurattu pois ja ohuen lumikerroksen päälle on levitetty kenttähiekkaa. Auringon toivotaan ottavan hiekkaan kiinni ja sulattavan lunta ja jäätä.

Hiekan lisäksi kenttää on viikon verran lämmitetty alhaalta päin. Enempää ei kuitenkaan voida tehdä, vaan on toivottava sään muuttumista.

- Sitä ei voida yltiöpäisesti lämmittää. Jos kenttää yritetään väkisin sulattaa, saadaan myös tuhoa aikaan, Virtanen kertoo.

- Myös loppukauden pelit pitäisi yrittää pelata. Vaikka uhrattaisiin kenttä kahteen ensimmäiseen peliin, niin sen jälkeen on kuitenkin vielä suurin osa peleistä jäljellä.

Tammikuun sateet riesana

Kupittaan jalkapallokentän nurmen kanssa on ollut ongelmia aiemminkin. Nurmi uusittiin viime kesänä, mutta se lähti juurtuman huonosti. Nyt talvi on ollut vaikea: alkutalvesta satoi lunta ja vettä vuorotellen ja runsas vesi pääsi jäätymän kentälle.

- Kyllä tässä vähän arveluttava olo on. Sellainenkin pelko on olemassa, että nurmessa on niin sanottua jääpoltetta, kun se sieltä joskus paljastuu, Virtanen sanoo.

Lue seuraavaksi