Juho Savo: Kasitien parannustyöt on aloitettava nopeasti

Kiireisin paikka on Maskussa, jonka pohjavesialueen vesilupa on raukeamassa 12.2.2014. Valtatie 8:n perusparannus toteutuu suunnitellusti 100 miljoonalla eurolla.

Vesilain mukaiset luvat
Humikkalan risteys valtatie kahdeksalla
Humikkalan risteys Maskussa on yksi valtatie kahdeksan vaarallisimmista.YLE / Petra Ristola

Hallitus päätti kehysriihessä jatkaa liikenneväylien parantamista hallitusohjelman mukaisesti. Varsinais-Suomen maakuntajohtajan Juho Savon mukaan Elyn liikennekeskus voi aloittaa tarjouskilpailun kasitieurakasta.

- Kiire on kova. Työt on päästävä aloittamaan ensi vuoden helmikuun alkuun mennessä.

Maskun pohjavesialueen lupa on raukeamassa vuoden sisällä, eikä vesilupaan voi anoa jatkoa. Uuden luvan hakeminen voi kestää vuosia. Vesilupa on anottu tielinjaukselle nelikaistaisena valtatienä.

100 miljoonaa euroa riittää moottoritien rakentamiseen Raision ja Maskun välille. Tavoitteena on pidentää moottoritieosuutta.

- Kenenkään ei tarvitse heittää toivoa. Nelikaistaistuksen lisäksi tehdään Porin päässä 20 kilometrin mittaisia liikenne- ja risteysjärjestelyjä. Välissä parannetaan valaistusta, selittää Juho Savo kasitien töitä.

- Suunnitelmaan sisältyy lisäksi monta muuta risteystä ja ohituskaistaparia, joihin tarvitaan vielä toinen 100 miljoonaa euroa. Tehdään ensin se, mitä nyt luvatuilla rahoilla saadaan.

Savo toivoo tieurakkatarjousten olevan edullisia, jotta tiesuunnitelman mukainen moottoritie voidaan viedä Nousiaisten risteyksen ohi.

Jo sovittujen liikennehankkeiden toteutuminen oli vaarassa sen jälkeen kun niiden rahoituksessa paljastui viime syksynä ammottava aukko. Liikenneministeriön arvion mukaan lisärahan tarve oli 50-150 miljoonaa euroa.