Sulkavan kunta vetoaa Marimekon johtajiin: "Teemme kaikkemme tehtaan säilyttämiseksi"

Marimekon Sulkavan tehtaan ja tehtaanmyymälän sulkeminen olisi iso kolaus koko kunnalle.

talous
Kiteen Marimekon tehtaan myymälä.
Riikka Heikkilä / Yle

Sulkavan kunta toivoo voivansa vielä neuvotella Marimekon johdon kanssa suunnitellusta tehtaan sulkemisesta. Sulkavan kunnanvaltuuston puheenjohtajan, Kaisa Rallin (kesk.) mukaan kunta aikoo tehdä kaikkensa, jotta Marimekon Sulkavan tehdasta ei suljettaisi.

Toivomme, että asiasta voi vielä keskustella Marimekon johtajien kanssa.

Kaisa Ralli

- Mietimme kaikki mahdolliset keinot tehtaan säilyttämiseksi, ja toivomme, että asiasta voi vielä keskustella Marimekon johtajien kanssa, Ralli vetoaa.

Myös Sulkavan kunnanjohtaja Tanja Matikainen toivoo, ettei tehtaasta ja myymälästä luovuttaisi. Ne ovat Sulkavan mittakaavassa merkittävä työllistäjä kunnassa.

- Olemme valmiita tarjoamaan Marimekolle kaiken tuen, jonka he tarvitsevat, jotta tehdas ja myymälä voitaisiin säilyttää Sulkavalla, Matikainen kertoo.

Myymälä on Sulkavan vetonaula

Tehtaanmyymälä on ollut kunnalle tärkeä vetonaula myös matkailun kannalta, ja se on tuonut asiakkaita paikallisille ravintola- ja kuljetusalan yrittäjille.

- Olen todella surullinen tästä uutisesta. Toivon, että tehdasta ei lakkautettaisi. Tehtaanmyymälä on vetovoimatekijä koko seutukunnalle, koska siellä vierailee ihmisiä eri puolilta Suomea, Ralli toteaa.

- Tehtaanmyymälän menettäminen olisi kunnalle merkittävä imagotappio, työpaikkojen menettämisen lisäksi, Matikainen sanoo.

Marimekko aloitti torstaina yt-neuvottelut, joissa keskustellaan Sulkavan ja Kiteen tuotantolaitosten ja myymälöiden sulkemisesta sekä koko henkilöstön vähentämisestä. Sulkavan tehtaalla työskentelee 19 työntekijää.