1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pesäpallomestarit ryhtyivät sonnin kummiksi

Urheiluseurat hakevat yhteistyötä hyvin yllättäviltäkin tahoilta. Maineikkaasta brändistään tunnettu Sotkamon Jymy on löytänyt uuden yhteistyökumppanin kainuulaisesta lihatilasta. Navetasta löytyy kaksi nelijalkaista pesäpallomestaria.

Kotimaan uutiset
Jimi Heikkinen ja sotkamolaisen Lukkarin lihatilalliset paiskaavat kättä
Sanna Kähkönen / Yle

Sotkamon Jymyn pelaaja Immo Rautiainen, SuperJymy oy:n markkinointi- ja myyntipäällikkö Jimi Heikkinen ja lihatilallinen Janne Lukkari ovat asettuneet viikko sitten kastetun vasikan ympärille.

- Heti näkee, että siinä lukkarin elkeitä. Se hakee läheisyyttä, on sosiaalinen ja kohta varmaan alkaa kilpasille muiden kanssa, luonnehtii Toni Kohosen lempinimen mukaan nimettyä vasikkaa Immo Rautiainen.

Sotkamon Jymyn kummisonni Kode
Sanna Kähkönen / Yle

Kakkoslinjan polttajan Immo Rautiaisen tehtävä on toimiaKode-vasikan kummina. Maatilan poikana kasvaneelle Rautiaiselle karjanhoito on entuudestaan tuttua touhua.

- Minulla on oma lehmä ojassa. Mutta se on Tohmajärvellä. Eikä oikeastaan ojassakaan, Rautiainen veistelee.

Kummisonni saa tällä hetkellä pelimiehen jakamattoman huomion.

- Pari kertaa olen jo käynyt täällä syöttämässä Kodea ja seuraamassa kasvua. Tiedän kummin velvollisuudet, tehtävä on tukea pienen eläjän ensimmäisiä ja tärkeitä askelia. Olla lähellä ja ohjaamassa oikeaan suuntaan, luonnehtii vastuutaan Rautiainen.

Lukkarin lihatilan isäntä on paikallisen pesäpallojoukkueen pitkän linjan kannattaja ja siksipä navetasta löytyy muitakin jymyläisiä kuin Kode.

Entinen ykkösvahti, nykyinen SuperJymyn markkinointimies Jimi löytää hänkin kaiman Lukkarin parresta. Jimi-sonnin tilanne on kuitenkin tällä hetkellä hiukan surullinen.

- Sain juuri tiedon, että Jimi päätyy reilun puolen vuoden päästä teuraaksi. Ehkä se jotenkin kuvastaa päättynyttä pesäpallo uraani, toteaa etukentällä parhaat suorituksensa tehnyt Heikkinen.

Positiivista paikallisuutta

Sotkamossa sijaitsevan lihatilan isännän Janne Lukkarin mielestä solmitussa yhteistyössä huumori ja maatilallisen kova yrittäjyys käyvät mukavasti yhteen.

- Immo ja Kosti Rautiaisen isä ehdotti kerran, että myy pojille sonni ja pojat tarttuivat innokkaasti siihen ideaan.

Lukkari näkee lihakarjan ja pesäpallon yhteistyön tuovan näkyvyyttä toiminnalleen. Samaan yhtyy myös SuperJymy ry:n markkinointi- ja myyntipäällikkö Jimi Heikkinen.

- Tällä haetaan paikallisuutta. Tässä on urheilun kautta positiiviinen lähestyminen.

- Erityisesti haluan saada näkyvyyttä pihvikarjalle, korostaa Janne Lukkari.

Tulevana kesänä Kode-vasikka nähtäneen Jymyn kotipeleissä.

- Näin niitä tärkeitä kohderyhmiä saavutaan, sanoo Janne Lukkari.

Entä millaisen tähtikentällisen lihatilallinen aikoo navettaansa koota?

- No, ei tässä varmaan mitään kovin suurta tähtilaumaa ole tulossa. Ensi vuonna on l-vuosi eli pitää miettiä, löytyisikö Jymyn historiasta joku l-kirjaimella alkava mestari. Ehkä Lauri Suutarinen eli Lapa voisi olla seuraava sonnipoika, Lukkari jää tuumimaan.

Lue seuraavaksi