1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Saksalaisnainen vankeuteen viiden vauvansa surmista

Naisen aviomies ei sanomansa mukaan tiennyt mitään raskauksista, jotka nainen oli täysin salannut. Parilla on kaksi kouluikäistä lasta.

Saksalainen oikeus on torstaina tuominnut 29-vuotiaan naisen vankeuteen viiden vastasyntyneen lapsensa surmasta. Nainen saa kahdesta yhdeksään vuoteen vankeutta viidestä taposta.

Nainen myönsi oikeudessa salanneensa raskaudet ja synnyttäneensä vauvat piilossa metsässä ja kotonaan, minkä jälkeen hän on tappanut lapset. Vauvoista kolme oli tukehdutettu ja kaksi surmattu saksilla.

Oikeudessa ei täysin selvinnyt, miksi nainen oli tappanut vauvat. Poliisikuulusteluissa nainen oli sanonut, että hänen miehensä ei halunnut lisää lapsia. Avioparilla on kaksi kouluikäistä lasta. Naisen aviomies on vakuuttanut poliisille, ettei tiennyt raskauksista mitään.

Oikeuden tuomarin mukaan nainen oli "peitellyt, ollut huomioimatta ja täysin peittänyt" raskautensa. Tuomari kuitenkin katsoi, että nainen ei ollut koskaan suunnitellut tekojaan.

Poliisi pääsi naisen jäljille viime vuonna dna-testin vuoksi. Testejä tehtiin sen jälkeen kun kaksi vauvan ruumista löytyi 2006 ja 2007, toinen paperinkeräysastiasta ja toinen parkkipaikalta. Testauksen yhteydessä nainen yllättäen tunnusti teot ja vei poliisin kellariinsa, jossa oli kolme ruumista lisää.

Tapaus on pahin Saksassa sitten 2005, jolloin yksi nainen tuomittiin 15 vuoden vankeuteen tapettuaan kahdeksan vastasyntynyttä vauvaansa.