1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappilaiset joutuivat pettymään - miehet itkivät

Rovaniemen Kiekko hävisi lauantaina jääkiekon Mestiksen karsintasarjan viimeisessä pelissä Keravan HCK:lle maalein 4-2. RoKi olisi tarvinnut voiton päästäkseen uusintaotteluun Mestis-noususta. Ottelua oli seuraamassa 2259 katsojaa.

urheilu
RoKi - HCK -jääkiekkopeli
Juha Mäntykenttä / Yle

Ottelu oli erittäin tasainen. Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hallintaa. Vieraat veivät toista erää. Kolmas erä oli tasainen, mutta HCK iski tarvittavat osumat.

Rovaniemen kiekon päävalmentaja Ari Kokkonen on ylpeä joukkueensa taistelusta.

- Lähdettiin vetämään joukkueen kanssa heinäkuussa rekeä, jonka pohja oli tikkuinen. Työ ei tuonut palkintoa, mutta tulevaisuudessa nyt tehty työ palkitaan. Harmittavan lähelle tavoitetta päästiin. Olen oikeasti ylpeä joukkueesta, Ari Kokkonen sanoi äänessään tunnetta.

Aikuiset miehet itkivät

Tappio otti joukkuetta todella koville.

- Kopissa on joukkueellinen pettyneitä miehiä. Kun menin pelin jälkeen koppiin niin itselläkin kyynel tuli silmään. Siellä suurinpiirtein kaksikymmentä miestä itki. Pettymys on niin suuri että sen nollaminen vie aikaa. Ei sitä tehdä päivässä tai kahdessa. Muutama kaveri miettii uran lopettamista, kertoi päävalmentaja.

Päävalmentaja nollaa pelin kotona lapsenlapsen kanssa leikkien.

- Lähden kotiin vaimon luokse ja siellä on pojanpoika kotona. Eiköhän se loppuilta mene lattialla auton kanssa leikkiessä. Saattaa siellä pikku maila olla nelivuotiaalla Santerilla kädessä, jos siellä vaikka pelattaisiin jääkiekkoa, valmentaja tunnelmoi.

Ei Kärpille - tulevaisuus auki

Ottelua oli seuraamassa myös Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno. Kärpät ei ole kuitenkaan Ari Kokkosen seuraava osoite.

-En todellakaan ole Kärppien tuleva valmentaja. Mukava kuitenkin että Juha Junno oli tullut seuraamassa peliä. Sopimukseni RoKin kanssa päättyy. Nyt lähden pojanpojan kanssa leikkimään ja mietitään sitten mitkä ovat seuraavat haasteet elämässä, Ari Kokkonen summasi.

Kuuntele tunnelmia ottelusta ja päävalmentaja Ari Kokkosen haastattelu Yle Lapin Radiosta maanantaina 25.3 kello 8.40.

Lue seuraavaksi