Kahdeksan vuotta Pohjosen kannoilla

Esko Routakorven vieraina olivat haitarinsoittaja Kimmo Pohjonen ja ohjaaja Kimmo Koskela. Lisäksi esittelyssä tietenkin viikon ensi-iltaelokuvat.

Aamu-tv
Kuva elokuvasta Soundbraker.
Esko Routakorven vieraina ovat haitarinsoittaja Kimmo Pohjonen ja ohjaaja Kimmo Koskela. Lisäksi esittelyssä tietenkin viikon ensi-iltaelokuvat.

Suomalaisen modernin haitarinsoiton mestari Kimmo Pohjonen ei Säkkijärven polkkaa soita - tai voisi soittaakin, mutta luultavasti versiona, jota ei välttämättä tunnistaisi. Kimmo Koskela on tehnyt haitaristi Kimmo Pohjosesta ja hänen persoonallisesta musiikistaan dokumentin Soundbreaker, joka alkaa sillä, kun Pohjonen hyppää avantoon ja aloittaa soittamisen.

Pohjosen mukaan elokuvan tekeminen ei ollut aina helppoa, sillä kamerat kulkivat perässä kahdeksan vuotta. Pitkä projekti ei kuitenkaan onnistunut rikkomaan miesten puhevälejä.

- Yllättävää kyllä ja yllättävän hyvissä [väleissä], kommentoi Pohjonen.

- Minulle kerrottiin, että kun lähtee tekemään elokuvaa toisesta taiteilijasta, niin me ajaudumme suuriin riitoihin. Mutta tässä me istumme samalla sohvalla, Koskela kertoo.

Tähtihetkessä esiteltiin myös uutuuksia Hollywoodista ja Tanskasta. Hollywoodia edustaa satuseikkailu Jack the Giant Slayer ja Tanskasta tarjolla on dogma-ohjaajana tunnetun Thomas Vinterbergin uutuus Jahti.