Kuntauudistus ja karppaus mietityttivät reaalikokeessa

Jokeritehtävissä sai ruotia muun muassa kuntauudistusta ja Jerusalemin historiallista asemaa. Kevään ylioppilaskirjoitukset päättyvät ensi viikolla.

Kotimaa
YLE / Antti Kolppo

Kevään ylioppilaskirjoitusten toisessa reaalikokeessa pohdittiin perjantaina muun muassa kuntarakenneuudistusta, karppaamisen terveysvaikutuksia ja kirkkoon kuulumisen merkitystä.

Yhteiskuntaopin jokeritehtävässä ruodittiin Suomen Kuvalehden kuntakarttaa, joka lehden mukaan esitti valtiovarainministeriön suunnitelmaa kuntarakenteeksi. Tehtävässä piti kuvata keskeiset kuntarakenteen muutokset kartan pohjalta, miettiä uudistusta puoltavia ja vastustavia kantoja sekä eritellä eri puolueiden kantoja kuntarakenteen uudistamiseen.

Ylioppilaskokelaat ruotivat myös karppaamisen terveysvaikutuksia. Terveystiedon kokeessa kysyttiin, mitä hyötyä ja haittaa terveydelle voi olla ruokavaliosta, johon ei kuulu hedelmiä, viljavalmisteita ja sokeripitoisia tuotteita.

Evankelis-luterilaisen uskonnon kokeessa piti miettiä kirkkoon kuulumisen merkitystä nykypäivänä. Kysymystä alustettiin edesmenneen teologian professorin Osmo Tiililän sanoilla ”kirkko on olemassa sen tähden, että täällä kuollaan”. Uskonnon jokeritehtävässä sai ruotia Jerusalemin historiallista taustaa ja sen näkymistä nykypäivänä.

Kevään ylioppilaskirjoitukset jatkuvat ensi maanantaina lyhyen vieraan kielen kirjallisella kokeella. Kirjoitukset päättyvät saamen kielen kirjalliseen kokeeseen ensi viikon keskiviikkona.