Laskettelukaudesta kuukauden viimevuotista pidempi

Etelä-Suomen laskettelukeskuksissa arvellaan, että kylmä maaliskuu venyttää kautta huhtikuun puoliväliin asti. Lunta voisi riittää jopa vappuun saakka, mutta asiakkaat mielivät kohta jo muualle.

Kuva: YLE / Antti Eintola

Kulunut talvi on ollut hyvä laskettelukeskuksille. Laskettelukaudesta muodostuu pitkä, sillä rinteet saatiin kuntoon jo ennen joulua. Kausi venyy Etelä-Suomessakin noin kuukauden pidemmäksi kuin vuosi sitten.

Pitkään jatkuneen pakkastalven ansiosta rinteet ovat hyvässä kunnossa vielä pääsiäisenäkin. Laskettelua jatkettanee huhtikuun puolelle. Asiakkaiden mieli alkaa muutaman viikon kuluttua suuntautua jo lumelta muihin puuhiin.

Talven olosuhteita kiittelee yrittäjä Mats Granbacka Janakkalan Turengin Kalpalinna Ski Shopista.

- Tähän on ollut loistava, ettei ole ollut sadepäiviä juurikaan muuta kuin lumisadepäiviä. Tasaista pakkasta nyt varsinkin öisin, ehkä vähän liikaakin, mutta päivisinhän täällä on ollut mahtavat kelit, muutama pakkasaste ja aika vähän tuulista kaiken lisäksi. Äärimmäisen hyvä vuosi.

Onko näkynyt laskettelijamäärissä?

- Kyllä me päädymme noin 20-30 prosenttia viime vuoden päälle. Sekin vuosi oli melko hyvä, mutta lähti käyntiin vähän myöhään.

Tämä kausi on jo Granbackan mukaan Kalpalinnassa neljäs peräkkäinen laskettelun kannalta hyvä vuosi.