1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Leijonasydän jätti Kotkaan 150 000 euroa

Kotimainen elokuvatuotanto aloitti kuvaukset Kotkassa, ja viipyi kaupungissa noin kaksi viikkoa. Elokuva ilmestyy syksyllä.

Kuva: Maija Tuunila / Yle

Tuotantoyhtiö Helsinki Filmin Leijonasydän-elokuvan kuvauksista osa kuvattiin Kotkassa viime syksynä. Produktio viipyi kaupungissa noin kaksi viikkoa. Elokuvia Kotkaan houkutteleva Kymi Film Location oli mukana tuomassa Leijonasydäntä kaupunkiin.

Helsinki Film on nyt tehnyt arvion tuotannon rahallisista vaikutuksista Kotkalle. Linjatuottaja Heidi Laitisen karkean arvion mukaan elokuva jätti kaupunkiin 150 000 euroa.

- Väkeä pyöri tuotannossa paikalliset avustajat mukaan lukien useita satoja. Elokuvatuotantoon sisältyy usein rakentamista, lavastamista, kuljetuksia ja ylläpitoa, Laitinen kertoo.

Elokuvanteossa käytettiin myös paikallista osaamista esimerkiksi kuvausryhmän mukana ja cateringissa. 30 henkinen tuotantoryhmä ja näyttelijät myös asuivat Kotkassa kaksi viikkoa.

Elokuvaa odotetaan ensi-iltaan ensi syksynä.

Paljon huvia ja hyötyä

Elokuvan tuottaja Aleksi Bardy näkee Kotkalla erinomaiset mahdollisuudet kehittyä elokuvakaupunkina etenkin Venäjän läheisyyden vuoksi. Bardyn mukaan Kotkasta voisi tulla paitsi suomalaisten myös venäläisten elokuvien keskus. Hän kiittelee Kotkaa ja kehuu kaupunkia innostuneeksi.

- Elokuvabisnes on innostusbisnestä. On tärkeää, että alue on myönteinen ja innokas kuten Kymenlaakso ja Kotka, Bardy sanoo. 

Bardy muistuttaa muustakin kuin rahallisesta hyödystä alueelle.

- Maakuntaan jää paljon rahaa, uusia kokemuksia ja elämyksiä. Elokuvia kannattaa ottaa vastaan, siitä on paljon huvia ja hyötyä.

Kotka jätti jälkensä myös itse elokuvaan. Ohjaaja Dome Karukosken mukaan kaupunki antoi elokuvalle omaa paikallista historiaansa.

- Kuvaukset aloitettiin Karhulassa. Työryhmä ja näyttelijät kokivat, että tänne elokuva sijoittuu, tähän maailmaan. Kotka antoi elokuvalle myös satamakaupungin ja käsin tekemisen perinnettä, Karukoski kuvaa.