Eero Lehdestä valitus hallinto-oikeuteen

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden valintaa Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi puidaan Helsingin hallinto-oikeudessa.

Kerava
Eero Lehti, kansanedustaja, Kokoomus
Yle

Lehden valinnasta valittaneen mukaan Lehti olisi vaalikelvoton kaupunginhallitukseen. Valittaja perustelee valitustaan sillä, että Lehden ja hänen lähipiirinsä yhtiöillä on mittavaa liiketoimintaa Keravan alueella ja siten keskeinen asema kaupunginhallituksen tehtäväkentällä.

Lehti on todennut lausunnossaan jääviystilanteita syntyvän harvoin niissä asioissa, joita tavanomaisesti kaupunginhallituksessa käsitellään.

Keravan kaupunginvaltuuston kaupunginhallituksen vaalia koskevasta päätöksestä 21.1.2013 § 5 on valitettu Helsingin hallinto-oikeudelle. Helsingin hallinto-oikeus on pyytänyt kaupunginvaltuuston

Lehden ja hänen lähipiirinsä yhtiöillä on mittavaa liiketoimintaa Keravan alueella ja siten keskeinen asema kaupunginhallituksen tehtäväkentällä.

lausuntoa valituksen johdosta ja varannut kaupunginhallitukselle tilaisuuden antaa asiassa selityksensä.

Keravan kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Kaupunginjohtaja ehdottaa, että Keravan kaupunginhallitus päättää antaa Helsingin hallinto-oikeudelle lausunnon todeten, että valitus on aiheeton ja se tulee perusteettomana hylätä.