1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Laivamatkustaja Ruotsissa: Ulkomaalaiset ohjattiin eri bussiin

Ahvenanmaalle matkalla olleet laivamatkustajat jaettiin Ruotsissa epäilyttävin perustein.

Laivamatkustajat, joiden piti matkata keskiviikkona Tukholmasta Grisslehamnin satamaan, jaettiin ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan busseihin epäilyttävin perustein.

Kahdesta bussista toiseen ohjattiin ruotsalaiselta näyttäviä ja toiseen ulkomaalaiselta näyttäviä ihmisiä. Lehden haastatteleman laivamatkustajan mukaan hänet ja muut ei-ruotsalaisilta näyttävät ihmiset ohjattiin samaan bussiin.

Matkustaja kertoo, että linja-auton kuljettaja kiisti jaotelleensa matkustajat ihonvärin mukaan. Kuljettaja väitti, että jaottelu perustui siihen, oliko bussimatka varattu etukäteen. Matkustajan mukaan lippuja ei kuitenkaan tarkistettu missään vaiheessa.

- Tunsimme itsemme loukatuiksi ja syrjityiksi, tuntui siltä että meidät vietäisiin Arlandaan ja heitettäisiin Ruotsista, matkustaja kertoi.

- En olisi uskonut, että tällaista voisi tapahtua meillä Ruotsissa. Perheeni ja sukuni on panostanut paljon yhteiskuntaan, kaikki sukulaiseni ovat yksityisyrittäjinä Ruotsissa - lääkäriklinikasta optikkoliikkeeseen ja elintarvikekaupasta autoliikkeeseen.

Eckerölinjen matkustajalauttojen bussiyhteyksistä vastaa People Travel Group. Eckerölinjen toimitusjohtaja Tomas Karlsson kertoo olleensa yhteydessä bussiyhtiöön. Karlssonin mukaan kuljettaja olisi laitettu syrjään tehtävistään.