Dokumentaristit taltioivat rajun takaa-ajon lopun - "Se oli tosi leffameininkiä"

Mikonkadulla Helsingin keskustassa lyhytdokumenttia kuvanneen opiskelijaryhmän työ sai yllättävän käänteen, kun Espoosta alkanut takaa-ajo päätyi yhtäkkiä kuvausryhmän selän taakse.

Kotimaa
Poliisi ja takaa-ajettu auto Mikonkadulla Helsingissä.
Takaa-ajon kuvasivat dokumenttia kuvaamassa olleet Metropolia Ammattikorkeakoulun radio- ja tv-tuotannon opiskelijat Anni Solja, Emma Grünn ja Johanna Lind.

Helsingin ydinkeskustaan Mikonkadulle päättyneen takaa-ajon kuvasivat paikalla sattumalta omaa dokumenttiaan kuvaamassa olleet Metropolia Ammattikorkeakoulun radio- ja tv-tuotannon opiskelijat Anni Solja, Emma Grünn ja Johanna Lind. Heidät välikohtaus yllätti tyystin, ja selän takaa tullut tilanne tuntui heistä uhkaavalta.

- Me olimme kuvaamassa dokumenttielokuvaamme, kun yhtäkkiä takaa tuli auto täysiä, ja tajusimme että se tuleekin kohti. Se oli outo tilanne, että tuleeko se meidän päälle vai haluaako se pysähtyä, Anni Solja kertoo.

Katumuusikosta kertovaan lyhytdokumenttiin välikohtaus tuskin päätyy, Solja arvelee. Projektin kuvaus pääsi kuitenkin jatkumaan pelottavan hetken jälkeen normaalisti.

- Oli se tosi leffameinikiä. Moni tuli kysymään että kuvaammeko me täällä jotain leffaa, Solja naurahtaa.