Melko harvinainen tapaaminen - edellisestä meni 600 vuotta

Paavi Franciscus on tavannut edeltäjänsä Benedictus XVI:n. On kulunut yli 600 vuotta siitä, kun virassa oleva paavi on tavannut edeltäjänsä.

Ulkomaat
Paavit kättelevät
Paavit Franciscus ja Benedictus XVI tapasivat lauantaina Castel Gandolfossa, Italiassa.

Rooman eteläpuolella, Castel Gandolfon pikkukaupungissa, todistettiin lauantaina harvinaislaatuista tapaamista, kun virassa oleva paavi kohtasi edeltäjänsä.

Edellisestä vastaavasta tapaamisesta on kulunut yli 600 vuotta, sillä uusia paaveja on valittu vain edellisen kuoltua.

Maaliskuun 13. päivänä vihitty paavi Franciscus lensi lauantaina helikopterilla Castel Gandolfoon, missä sijaitsee paavien kesäasunto. Helmikuun lopulla tehtävänsä jättänyt emerituspaavi Benedictus XVI asuu nykyään Alban vuoriston rauhassa.

Tapaamisesta ei ole kerrottu tarkemmin julkisuuteen, mutta toimittajat olivat todistamassa ikämiesten kohtaamista. Paavit matkustivat samalla autolla asuntolalle, missä he ensin rukoilivat yhdessä.

Tämän jälkeen he keskustelivat 45 minuuttia ja nauttivat sitten lounasta sihteeriensä läsnäollessa. Vatikaanin tiedottajan mukaan kaikkiaan noin kolme tuntia kestäneen tapaamisen henki oli kotoisa.

Benedictus erosi paavin virasta terveyssyistä. Toimittajat kysyivät tiedottajalta emerituspaavin voinnista.

- Se on normaali. Hän on vanha mies, tiedottaja vastasi.

85-vuotias Benedictus on sanonut viettävänsä viimeiset päivänsä "vetäytyneenä rukoukseen" ja pysyttelevänsä "erossa maailmasta". Hän on myös ilmoittanut olevansa ehdottoman kuuliainen uudelle paaville.

Lähteet: Reuters