Martti Korhonen: Hakkuiden ohjeistusta syytä tarkentaa

Vasemmistoliiton kansanedustaja, eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Martti Korhonen myöntää, että valtion metsänhoidossa on parantamisen varaa. Esimerkiksi metsähakkuissa tulostavoitetta voisi pienentää ja ohjeistusta tarkentaa.

Martti Korhonen
Kansanedustaja Martti Korhonen (vas.)
Martti Korhonen.Yle

Metsähallitus on ollut jälleen viime päivinä esillä muun muassa Kuusamossa tehtyjen hakkuiden takia. Eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja, vasemmiston kansanedustaja Martti Korhonen toteaa Yle Oulun haastattelussa, että valtion metsähakkuita toteutettaessa vastuu on viime kädessä kansanedustajalla.

- Totta kai lainsäätäjä on vastuussa, kun tulostavoitetta lähdetään toteuttamaan. Toinen asia on sitten se, että voitaisiinko tulostavoite täyttää jollakin muulla tavalla, Korhonen puntaroi.

Korhonen muistuttaa, että Metsähallituksen toiminnassa ei ole todettu laittomuuksia.

- Voitaisiin kuitenkin katsoa, pitäisikö tulostavoittetta pienentää vai ohjeistaa hakkuissa tarkemmin, Korhonen sanoo.

Valtion metsää on pääosin Pohjois- ja Itä-Suomessa. Korhosen mielestä nyt täytyisi miettiä, miten metsää saadaan liikkeelle myös muualta Suomesta.

- On hankala asetelma, kun kymmeniä miljoonia kuutiota puuta jää hyödyntämättä etelässä. Onhan se nurinkurista, että mennään luonnonarvoltaan arvokkaisiin metsiin pohjoisessa. Metsää pitäisi saada liikkeelle sieltä, missä sitä on, Korhonen toteaa.