Sotahistoriakeskus Kannasta ei perusteta

Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti luopua sotahistoriakeskuksesta äänestyksen jälkeen. Hankkeesta luopumista esitti Jani Mäkelä (ps.).

kulttuuri
Makasiinirakennus
Yle

Sotahistoriakeskus Kannaksen perustamisesta luovutaan. Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina, että Kannas-keskuksen perustamisesta luovutaan eikä valtionavustuksen maksatusta haeta.

Hankkeesta luopumista esitti keskustan Riitta Munnukka valtuustoaloitteessa. Kaupunginhallitus keskusteli aloitteesta. Keskustelun aikana perussuomalaisten Jani Mäkelä esitti hankkeesta luopumista ja asiasta äänestettiin.

Kannaskeskuksesta luopumista kannatti 9 kaupunginhallituksen jäsentä. Keskuksen perustamisen puolella olivat kaupunginhallituksen jäsenet Tuula Partanen (kesk.) ja Helena Puolakka (kok.).

Kannas-keskusta oltiin perustamassa Lappeenrannan Linnoitukseen vanhaan makasiinirakennukseen.

Yllätys museolle

Museotoimenjohtaja Päivi Partanen on yllättynyt, että Kannas-keskuksen perustaminen keskeytettiin nyt.

- Museon kannalta hanke oli hyvä, erityisesti laajemmassa mittakaavassa. Tosin kun keskus supistui yhteen rakennukseen, se ei ehkä olisi ollut niin vetovoimainen, Partanen sanoo.

Partanen toivoo ja myös edellyttää, että Kannas-keskusta varten osin kunnostettu, Linnoituksessa tyhjillään oleva makasiinirakennus kunnostettaisiin loppuun ja otettaisiin käyttöön.

- Linnoituksessa pitäisi olla mahdollisimman paljon julkista käyttöä rakennuksille, Partanen muistuttaa.

Artikkeliin lisättiin 25.3.2013 kello 16.26, että keskuksesta luopumista esitti Riitta Munnukka ym. valtuustoaloitteessa.