Näin teet lammaspitsaa pääsiäisen jämistä

Pääsiäiseltä on monelta jäänyt jääkaappiin monenlaisia ruuan jämiä. Jämäruokien kuningas on pizza. Lammaspaisti saa uuden elämän ruisleivän päällä. Näin teet lammaspitsaa.

ilmiöt
Pippurimylly, pääsiäisen lammaspizza
Nyt herkuttelemaan täyttävällä pizzalla!Jenny Säkkinen / Yle

Lammaspitsa

1 revitty ruisleipä (halk. noin 25 cm)

1 dl esikäsiteltyjä sieniä

2 dl tähteeksi jäänyttä lammaspaistia, (possu tai porokin käy)

1 prk tomaattimurskaa

2 tl basilikaa

2 tl oreganoa

2 valkosipulinkynttä

1 vihreä paprika

2 – 3 dl juustoraastetta

Laita ruisleipä leivinpaperin päälle joko pyöreään piirakkavuokaan tai leivinpellille.

Leikkaa lammaspaisti ohuiksi suikaleiksi, samoin paprika ja esikäsitellyt sienet.
Valuta tomaattimurskasta liiallinen neste pois. Lisää tomaattimurskaan oregano ja basilika sekä hienoksi leikatut valkosipulinkynnet.

Levitä tomaattimurska ruisleivän päälle. Lisää sitten 2/3 osaa juustoraasteesta pinnalle.

Levitä sienet, lammassuikaleet ja paprika juuston päälle ja ripottele loput juustosta pintaan.

Kypsennä 240 asteessa 5-10 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ohje: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila