Tosifani vie verhotkin työpaikalta

Kannatuslakana syntyi työpaikan vanhoista verhoista, into lajiin taas lentopallon taktisuudesta ja positiivisuudesta. Mestaruusliigaa pelaavaa Kokkolan Tiikereitä kannattavat "huutavat peikot", jotka nauttivat kattilan kiehunnasta, mutta muistuttavat, että urheiluahan tämä vain on.

Kotimaa
Kokkolan Tiikerien kannattajia kotiottelussa.
Kokkolan Tiikerien kannattajia kotiottelussa.Teijo Pirttimäki

"Ne valtasivat Oulun urheilutalon, kanniskelivat pehmotiikereitä, paukuttivat ämpäreitä ja huusivat kuin peikot." Näin luonnehti sanomalehti Kaleva kokkolalaisia Tiikeri-faneja viime viikolla. Peikkoja katsomassa tiikereitä?

– Joukossa on isompiäänisiä ja pienempiäänisiä. Semmoisia me vain ollaan, naurahtaa Rainer Frilund, yksi intohimoinen kannattaja.

Joukossa on isompiäänisiä ja pienempiäänisiä

Rainer Frilund

Peleissä mukana kulkee toki pehmoeläimiä ja ämpäreitä, jotka eivät aina kestä menoa. Frilundilla on oma käsirumpu, joka toivottavasti kestää. Pari viikkoa sitten syntyi tyttären kanssa myös kunnollinen kannatuslakana, jossa käytetään luvalla Tiikeri-logoa ja kuvia.

Lakana on itse asiassa verho - työpaikalta eurolla ostettu ylijäämäkappale, jonka keltaiselle värille löytyi siis hyvää käyttöä. Tiikeri-lakanoita nukkumista varten Frilundilla ei sentään ole.

– Niin pitkälle ei pidä mennä. Tämä on sentään vain urheilua!

"Hieno, strateginen laji"

Rainer Frilundin oma lentopalloharrastus kaatui aikanaan nilkkojen takia. Nyt hän ylistää lajia katsomon puolella.

– Se on hieno laji, siinä ei ole turhaa kontaktia. Aika lailla positiivisessa hengessä sitä pelaillaan, vaikka tunteetkin nousevat joskus.

Tällä kaudella Frilundilta ei ole jäänyt näkemättä yhtään kotiottelua. Vieraspelejä hän on käynyt katsomassa Tampereella, Iisalmessa ja Oulussa.

Kotiottelujen alla tietty porukka kokoontuu hyvissä ajoin ennen pelin alkua. Rituaaleja ei suuremmin ole:

– Siinä jutellaan ja toivotaan 3-0-kotivoittoa. Siinä se suunnilleen on, nauraa Frilund.

Jutellaan ja toivotaan 3-0-kotivoittoa. Siinä se suunnilleen on

Rainer Frilund

Pelissä mies jännittää kovasti tai ei niinkään paljon. Ja hermostuakin voi joskus kannattaja itsekseen, mutta toisaalta - muistuttaa Frilund: Peliähän se vain on...

Kattila kiehuu Kokkolassa

Pudotussarjan kaksi ensimmäistä ottelua voitti Tiikerit. Sitten Etta iski kahdesti. Tiistaina pelataan ratkaiseva viides puolivälieräottelu Kokkolassa. Huolestuttaako fania?

– Tämä on urheilua, henkien taistelua. Katsotaan miten viidennessä käy. En voi pelaajien päähän mennä. Mutta aika erikoista se oli, miten lasittuneita katseita Ettalla oli siinä alussa ja kuinka lasittuneita katseita pakkaa olemaan Tiikereillä näissä viimeisissä peleissä, pohtii Rainer Frilund.

Kun kausi loppuu, vähän aikaa on tyhjää, arvioi kannattaja. Kunnes aletaan seurata jalkapalloa ja jännittää sitä, millainen joukkue Tiikereillä on ensi kaudella...

– Tällä hetkellä lentopallolla on Kokkolassa iso buumi, ja on mukava olla katsomassa sitä, kun kattila kiehuu.