Kerhon ja JYPin valmennusjohto turpakäräjillä

HPK ja JYP päätyivät neljännen puolivälieräottelun jälkeen melkoiseen pystypainiin. Katsojien ja jopa JYPin päävalmentaja Jyrki Ahon näkökentän ulkopuolella käytiin henkinen taistelu, jossa viimeisen tuomion antavat SM-liigan kurinpitoelimet.

urheilu
Ari-Pekka Selin Ari Lahden haastateltavana.
Hannu Harhama / Yle

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin vaati kovin sanoin JYPin väkeä tilille apuvalmentaja Marko Virtasen luvattomasta seikkailusta HPK:n pukukoppikäytävällä ottelun aikana.

Episodi sattui ottelun toisella erätauolla, kun Marko Virtanen ilmestyi yllättäen puhuttelemaan HPK:n valmennusjohtoa.

- Se minua kiinnostaa, kun sinä olet mestarivalmentaja, että mikä tarkoitus oli lähettää poliisi teidän vaihtoaitiosta minun kimppuun toisen erän jälkeen, kyseli Selin lehdistötilaisuudessa Aholta.

JYPin pääkäskijä oli tilanteesta ulkona ja kiisti poliisitoimet. Mutta Virtanen tiesi, mitä teki.

- Selin halusi tapansa mukaan mussuttaa tauon aikana tuomareille ja yrittää vaikuttaa puheillaan heihin. Hänellä tuntui olevan kovasti asiaa tuomareille, selvitti sanomalehti Keskisuomalaisen haastattelema Virtanen.

Hänen mukaansa kyse oli pelkästään siitä, että halusi kuulla mikä oli HPK-valmennusjohdon mielenpäällä.

Asia oli kiihkeän lehdistötilaisuuden aikaan jo otteluvalvojien tiedossa ja menossa eteenpäin. Ahon anteeksipyytely ei Selinille kelvannut.

- Ei kiinnosta pätkääkään!

Kaukana reilun pelin hengestä

Ville Viitaluoma oli mukaan häätämässä väärään pilttuuseen joutunutta Marko Virtasta.

- En tiedä, onko JYPin valmennuksella sopimus katkolla vai mitä se tulee meidän puolelle. Ei ole reilun pelin hengen mukaista, että heidän valmentajansa tulee meidän valmentajasta kolmen sentin päähän möllöttämään. Heillä on varmaan sitten omat säännöt, Viitaluoma murisi Iltalehdessä.

Taistelu välieräpaikasta jatkuu keskiviikkona Hippoksella Jyväskylässä. Kapteeni Viitaluoma otti Virtasen uhittelun sodanjulistuksena.

- Ei siinä mitään. Jos JYP on nyt aloittanut tällaisen pelin, niin katsotaan mihin se johtaa, jatkoi Viitaluoma.

Jyrki Aho oli lehdistötilaisuuden aikana tuohtunut siitä, että tilaisuudessa oli lehdistöön kuulumaton henkilö, jonka hän näki käyttäytyvän uhkaavasti.