1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Salkkaritähden Satumaa jää taa

Unto Monosen roolia talven yli vetänyt näyttelijä Timo-Pekka Luoma jättää Rovaniemen hyvillään musikaalin menestyksestä. Paluutaan Salattuihin elämiin hän ei pidä juuri nyt todennäköisenä, muttei myöskään torju ajatusta.

Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Viimeisten Satumaa-musikaalin näytösten alla pääosan esittäjä Timo-Pekka Luoma sanoo olevansa hyvillä mielin tehdystä työstä.

- Kyllähän siinä on pitkä taival taustalla. On hienoa saattaa hieno prosessi päätökseen, mutta kenties siinä haikeuttakin on. Aina se on myös vähän luopumista jollain tasolla, mutta aikansa kutakin, näyttelijä toteaa.

Näkymätön teksti puhuttelee

Timo-Pekka Luoma sanoo saaneensa "etelän hetelmänä" Rovaniemellä lämpimän ja positiivisen vastaanoton. Hän on saanut kosketuspintaa lappilaiseen elämäntapaan paikallisten ihmisten ja luonnon kautta.

- Luonto on täällä itselleni ja varmasti täällä asuville suuri voimavara. Mieleen jäävät esimerkiksi syksyiset kävelyt tuolla pitkospuilla lintuja, poroja ja muita eläimiä katsellen.

Rovaniemeläisestä kulttuurielämästä Timo-Pekka Luomaa askarruttaa esimerkiksi teatteritalon murros.

- Siellä alla on mun mielestä semmonen näkymätön teksti. Ihmiset tulee kertomaan epäkohdista ja se taas kertoo siitä, että mielenkiintoa teatteria ja taidetta kohtaan tässä kaupungissa on.

Poliisille olisi Salkkareissa töitä

Näyttelijä Timo-Pekka Luomaa naurattaa identiteettien sekoittuminen rovaniemeläisessä katukuvassa. Kanssakulkijat eivät oikein tunnu tietävän, asteleeko vastaan poliisi Polvijärvi Salatuista elämistä vai tangosäveltäjä Mononen Satumaa-musikaalista.

- Jos jotenkin linjaa, niin ehkä nuoriso tunnistaa paremminkin televisiomaailman kautta ja vanhemmat, teatterista kiinnostuneet taas mieltävät Monoseen, näyttelijä naurahtaa.

Paluusta MTV3:n Salatut elämät -sarjaan ei ole toistaiseksi tietoa.

- Se asia jätettiin aikanaan siihen jamaan, että katsotaan. Juuri tällä hetkellä mitään ei ole sovittuna, mutta koskaanhan ei tiedä. Jos tarjotaan, niin tottakai se otetaan vakavasti ja neuvotellaan sitten, Timo-Pekka Luoma sanoo.

Sitä hän ei kiellä, etteikö Salkkarien viime aikaisten tapahtumien vuoksi poliisille olisi sarjassa töitä. Katsojien ikärajaakin nostettin parin jakson verran rajujen juonenkäänteiden vuoksi.

- Hahahaa...aika julmiahan siellä kuuluu tapahtuvan. Poliisi Polvijärvi on kuitenkin kirjoitettu ulkomaankomennukselle, joten eiköhän Helsingistä löydy se toinen poliisi hoitamaan ne työt Salkkareissa, Timo-Pekka Luoma hekottaa.

Rovaniemen teatterin viimeiset Satumaa-musikaalin näytökset ovat 26. ja 27.3. klo 19. Ennen viimeistä esitystä vieraileva näyttelijä Timo-Pekka Luoma lukee Maailman Teatteripäivän julistuksen, jonka on tänä vuonna kirjoittanut italialainen Dario Fo.  27. maaliskuuta on Pariisin Kansojen Teatteri-näyttämön avajaispäivä, jota juhlistetaan noin 90 maassa.