Miehikkälän Pelimannipäivät juhlii nelikymppisiä

Heinäkuinen tapahtuma alkaa perinteisesti lasten leireillä, joissa pääsee tutustumaan muun muassa kanteleensoiton maailmaan. Erilaisten konserttien, seminaarin ja kansanlaukirkon lisäksi yksi viikonlopun odotetuista tapahtumista on Myllylammen legendaariset lavatanssit Reijo Taipaleen johdolla.

viihde
Reijo Taipale ja festivaalijohtaja Arto Saksa istuvat kahvilassa
Anna-Leena Ilmarinen / Yle

Miehikkälän Pelimannipäivät juhlii tänä kesänä 40-vuotistaivalta. Heinäkuinen tapahtuma alkaa lasten leireillä, jotka viiime kesänä keräsivät yli 60 osallistujaa. Lapsille opetetaan muun muassa perinneleikkejä ja kanteleensoittoa. Lapset pääsevät esittämään taitojaan konsertissa ja pääjuhlassa. Myös nuoret on huomioitu järjestämällä Jannika B:n konsertti.

Viikonlopun aikana musiikista vastaavat myös muun muassa pohjoismaiden parhaaksi pelimanniyhtyeeksi valittu Hohka, pietarilainen, 1600-luvun musiikkia esittävä Ensamble Tanedores, tangokuningas Jukka Hallikainen, Erkki Eräs sekä Kymenlaakson pelimannikuoro- ja orkesteri.

Pelimannipäivillä järjestetään myös Miehikkälän sukujen seminaari. Siellä selvitetään mistä väestö on saapunut Miehikkälään. Kiinnostuksen kohteena on etenkin sotien vaikutus väestönkehitykseen.

Pelimannipäivien ohjelmaan kuuluu tänäkin vuonna legendaariset Myllylammen lavatanssit. Ja tuttuun tapaan tansseissa esiintyy Miehikkälän oma poika Reijo Taipale.

Pelimannipäivät järjestetään 5.-7. heinäkuuta.