Keskisuomalainen ostaa Lehtiyhtymän

Lehdistön omistus keskittyy edelleen. Keskisuomalainen-konserni ostaa nyt Suomen Lehtiyhtymän yli 26 miljoonalla

Keskisuomalainen Oyj
Kuopion Kaupunkilehti ja ViikkoSavo pöydällä
YLE / Markku Malinen

Sanoma- ja aluelehtien keskittymiskehitys jatkuu.

Mediayhtiö ja pörssissä noteerattu Keskisuomalainen-konserni ostaa Suomen Lehtiyhtymän, Keskisuomalainen kertoi pörssitiedotteessaan.

Keskisuomalaisen mukaan kaupassa syntyy Suomen johtava sanomalehti- ja kaupunkilehtikonserni.

Keskisuomalainen ostaa noin 95 prosenttia Suomen Lehtiyhtymän osakkeista. Osakkeista maksettu kokonaiskauppahinta on noin 26,1 miljoonaa euroa.

Keskisuomalainen-konserni omistaa myös Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehden ja yhtä lukuun ottamatta kaikki alueen paikallislehdet ja Kuopion molemmat kaupunkilehdet.

Keskisuomalaisen Kangaskorpi: Lehtiyhtymä sopii hyvin kokonaisuuteen

Keskisuomalainen-konsernin toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi on kauppaan varsin tyytyväinen

- Lehtiyhtymä sopii erinomaisesti Keskisuomalainen-konsernin kokonaisuuteen ja nostaa yhtiön uuteen kokoluokkaan. Järjestely lisää merkittävästi konsernin kilpailukykyä ja mahdollisuutta palvella asiakkaitaan entistä paremmin. Samalla luomme maahan erittäin laajan kaupunkilehtiverkoston tarjoten maan kattavimman ilmoitusvälineen.

- Taloudellinen suhdanne ja mediatoimialaan kohdistuvat muutospaineet tekevät mediamarkkinasta haasteellisen, mutta tehdyllä kaupalla Keskisuomalainen vahvistaa asemaansa merkittävästi, sanoo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

– Uskon hyvin toimitetun sanomalehden olevan vielä pitkään elinvoimainen paperimuodossakin. Yhdessä kasvavan digitaalisen lukemisen kanssa nykyaikainen sanomalehti on ylivertainen tuote, Kangaskorpi lisää.