Vaasasta avataan säännöllinen rahtiliikenne Saksaan

Huhtikuun alusta aletaan liikennöidä Ruotsin Härnösandin kautta Saksan Bremerhaveniin. Asialla on vaasalainen varustamo Nordic Sea Line.

liikenne

Vaasalainen varustamo Nordic Sea Line Oy Ltd aloittaa huhtikuun alussa säännöllisen rahtiliikenteen Vaasan satamasta Ruotsin Härnösandin kautta Saksan Bremerhaveniin. Rahtilinjan saamiseksi on käyty useita neuvotteluja ja se parantaa Vaasan sataman palveluja.

– Uuden yhteyden myötä sataman yrityksille tarjoamat palvelut parantuvat ja sataman tuonti- ja vientiliikenne lisääntyy, mikä tuo luonnollisesti lisää tuloja suuria investointeja tehneelle satamalle, toteaa satamajohtaja Teijo Seppelin.

Bremerhavenista on hyvät ja säännölliset yhteydet muualle maailmaan. Rahtiliikennettä hoitaa mv Mimer -alus ja vuoro ajetaan kahden viikon välein. Alueen yritysmaailma on tyytyväinen linjan avaamiseen. Esimerkiksi Wärtsilässä mahdollisuudet moottoreiden vientiin ja komponenttien kuljettamiseen nähdään uuden linjan myötä hyvinä.

– Uusi rahtilinja avaa hyvät mahdollisuudet moottoreiden vientiin ja neuvottelemme huolitsijoiden kanssa reitin käyttämisestä myös komponenttien tuonnissa, kertoo Wärtsilä Ship Powerin hankintajohtaja Bjarne Nordlund. Hän toivoo myös muiden Vaasan seudun yritysten löytävän tämän kuljetusvaihtoehdon, jotta liikenne säilyy ja kehittyy.

Nordic Sea Line Oy Ltd:n johtaja Hans Söderlund uskoo reitin kannattavuuteen ja toiminnan kehittymiseen.