Kustantaja ei löytänyt jatkajaa – Aamuposti myytiin

Mediayhtiö Keskisuomalainen ostaa Suomen Lehtiyhtymän, joka kustantaa muunmuassa Riihimäen-Hyvinkään seudulla ilmestyvää sanomalehti Aamupostia sekä ilmaisjakelulehteä Riihimäen Viikkouutisia. Keskisuomalainen pääse kaupan ansiosta Etelä-Suomen lehtimarkkinoille.

Keskisuomalainen Oyj
Aamuposti-lehtiä nipussa
Aamuposti-lehdessä on töissä kolmisenkymmentä ihmistä, joista parikymmentä toimitustyössä.Miki Wallenius / Yle

Keskisuomalainen Oy on ostanut Ulpu ja Eero Lehden omistaman Suomen Lehtiyhtymän reilut 26 miljoonalla eurolla. Keskisuomalainen-konserni kasvaa Suomen toiseksi suurimmaksi maakuntalehtien kustantajaksi liikevaihdolla ja levikillä mitattuna.

Tässä iässä pitää jo ymmärtää, että itse ei ole kuolematon. Tunnelmat ovat haikeat, ja jos ikää olisi kymmenen vuotta vähemmän, olisin jatkanut kustantajana

Eero Lehti

Kustannettavia lehtiä on kaupan jälkeen 56. Näin mitattuna konserni on Suomen suurin sanomalehtikonserni. Kaupan ansiosta Riihimäen ja Hyvinkään alueella ilmestyvälle Aamupostille tuli uusi kustantaja.

"En usko että alueellisuus olisi uhattuna"

Aamupostin päätoimittaja Joonas Romppanen näkee lehtikaupassa pikemminkin mahdollisuuksia kuin uhkia.

- Meillä olisi ollut joka tapauksessa verkkopuolella kohta paljon tekemistä. Nyt voimme saada synergiaetua esimerkiksi verkkopuolen investoinneissa ja hankinnoissa.

- Tämä oli minullekin tämän päivän uutinen, joten ei tässä nyt osaa oikein vielä muuta sanoa. En kuitenkaan usko, että esimerkiksi alueellisuus olisi uhattuna pikemminkin päin vastoin. Keskisuomalaisella on paikallisia lehtiä useita, joten kyllä ne tämän meidän arjen tuntee ja tietää. Luottavaisesti suhtaudun tähän uuteen kustantajaan.

Eero Lehti ei löytänyt työlleen jatkajaa

Kustantaja Eero Lehti päätyi myymään yhtiönsä, koska jatkajaa ei löytynyt.

– Minulla ei ole jatkajaa toiminnalle ja halusin varmistaa, että tuleva omistaja on sellainen, joka ostaa yhtiön kehittääkseen sitä. Tässä iässä pitää jo ymmärtää, että itse ei ole kuolematon. Tunnelmat ovat haikeat, ja jos ikää olisi kymmenen vuotta vähemmän, olisin jatkanut kustantajana. Nyt olen tyytyväinen, että vastaan tuli ostaja, joka on kehittämisen tiellä, Lehti sanoo tiedotteessaan.

Keskisuomalainen toimii jatkossa siis Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Hämeessä, Etelä-Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa, Keski-Suomessa sekä Pohjois-Savossa.

Sillä on kahdessa tytäryhtiössä, Lehtisepät Oy:ssä ja SLY-Lehtipainot Oy:ssä seitsemän painoa: Jyväskylässä, Tuusulassa, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Pieksämäellä, Lohjalla sekä Porvoossa.

Keskisuomalainen-konsernin työtekijämäärä nousee yli 1300:aan ja liikevaihto 178 miljoonaan euroon.