Tiikerit jyräsi tiensä välieriin

Kokkolan Tiikerit voitti Oulun tiistai-iltana pelatussa lentopallon Mestaruusliigan ottelussa Ettan puhtaasti erin 3-0 ja varmisti pääsynsä välieriin VaLePa:a vastaan. Kokkolalaisryhmä vei puolivälierän nimiinsä voitoin 3-2. Hollihaan liikuntahallissa pelatussa ottelussa yleisöä oli kauden ennätysmäärä, 1151 katsojaa.

urheilutapahtumat
Kuvassa Tiikereiden pelaajia juhlimassa välieräpaikkaa ratkaisupelin jälkeen
Petri Kuikka / Yle

Ratkaisupelissä Tiikerit oli alusta asti kuskin paikalla eikä se antanut vieraille mahdollisuuksia missään vaiheessa. Eräluvut 25-22, 25-16 ja 25-15 eivät jättäneet selittelyille sijaa: parempi joukkue nappasi jännittävien vaiheiden jälkeen paikan neljän parhaan joukossa.

- Pirun hyvältä tuntuu. Tämän fiiliksen takia sitä jaksaa kesät treenata. Eikä sitä tiedä, että mitä vielä tämän kevään aikana on edessä, nautiskeli Tiikereiden kapteeni Tomi Rumpunen.

Pirun hyvältä tuntuu. Tämän fiiliksen takia sitä jaksaa kesät treenata.

Tomi Rumpunen

Vahvasti runkosarjan lopussa esiintynyt kokkolalaisryhmä joutui ottelusarjassa tiukkaan paikkaan, kun Etta nousi kahden tappion jälkeen vielä viidenteen peliin. Rumpusen mielestä ratkaisuottelun voitonsiemen kylvettiin jo sunnuntain tappion jälkeen paluumatkalla Oulusta Kokkolaan.

- Jokainen mietti bussimatkan aikana, että mitä on tehty ja missä omalta osaltaan olisi voinut parantaa. Tänään jokainen noudatti taktiikkaa ja teki teki sen homman kentällä, mitä oli tarkoituskin. Tässä oli lopputulos: Ettalla ei ollut oikein mitään jakoja. Me veimme peliä alusta lähtien.

Ottelusarja Tiikereiden kausi pienoiskoossa

Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen oli ylpeä joukkueensa esityksestä, sillä tiukassa paikassa joukkue näytti kovan luonteensa.

- Ottelusarja Ettaa vastaan kuvasi hyvin meidän koko kautta. Aloitimme runkosarjankin hienosti ja ensimmäinen kierros pelattiin kovalla tahdilla, mutta sitten ennen joulua sukellettiin rajusti. Sitten pelasimme hyvän kotiottelujen putken ja pääsimme taas uuteen nousuun. Tässäkin taisteluparissa aloitimme hyvin, mutta sitten notkahdettiin pahasti ja oltiin aika synkissäkin tunnelmissa. Ihmeteltiin, että mikä tässä hommassa on kyse. Lopulta kotietu nousi ratkaisevaksi tekijäksi ja saimme tuloksellisesti hyvän esityksen viimeiseen peliin, mikä varmisti paikan välieriin.

Välierät alkavat Pitkäperjantaina Sastamalassa. Kokkolassa pelataan sunnuntaina ja maanantaina.

- Siitä tulee taas oma vääntönsä, sillä VaLePa:a vastaan pelaaminen on ihan erilaista kuin Ettaa vastaan. Meillä on omat keinomme tähänkin ottelupariin ja meillähän on alla VaLePa:sta 3-1 -kotivoitto, pohti Tiilikainen tuoreeltaan jatkopaikan varmistumisen jälkeen.