Näin teet syötäviä pajunkissoja

Syötävät pajunkissat syntyvät perinteisiä lusikkaleipiä tuunamalla. Koristeluun käytetään tummaa suklaata ja tomusokeria. Pajunkissat on helppo tehdä, mutta tekemisessä on monta työvaihetta. Aikaa kannattaakin varata pääsiäsherkun valmistamiseen useampi tunti.

ilmiöt
Pippurimylly, syötävät pajunkissat
Pitkän aherruksen jälkeen nautitaan makeista herkuista.Jenny Säkkinen / Yle

Pajunkissat ( n. 20 kpl )

100 g voita

0,75 dl sokeria

Tuunattu lusikkaleipä saa uuden muodon, pääsiäisen pajunkissaleivonnaisena.

Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen

1 tl vaniljasokeria

2-2,5 dl vehnäjauhoja

½ tl soodaa

tummaa suklaata

tomusokeria

Väliin: omena- tai vadelmamarmeladia

Mittaa voi teräskattilaan. Anna voin sulaa ja kiehahtaa, sekoita. Keitä voisulaa hyvin alhaisella lämmöllä 10-15 minuuttia. Voisula ei saa palaa, tarkkaile sen väriä.

Kun voisula alkaa punertua / saada hiukan väriä, nosta kattila levyltä.

Lisää voisulaan sokeri. Sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi. Yhdistä jauhot ja sooda ja lisää jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen siivilän lävitse.

Ota taikinaa teelusikkaan, painele tasaiseksi, irrota ja laita leivinpaperille noin 1 cm:n välein.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 10 -12 minuuttia. Jäähdytä leivonnaiset.

Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta jäähtynyt pajunkissan toinen puoli suklaaseen ja jätä osa puolikkaasta tomusokerille.

Huom ! Sivilöi tomusokeri vasta, kun suklaa on kokonaan jähmettynyt leivonnaisen pintaan.

Ota pajunkissan toinen puoli ja sivele siihen ohuelti marmeladia ja paina päälle koristeltu pajunkissan puolisko.

Vinkki: Teräskattilassa voin punertavan värin oikea sävy huomaat helpommin, kuin tummassa teflonkattilassa.

Teelusikan koko vaikuttaa siihen, kuinka monta valmista leivonnaista ohjeella saadaan.

Leivonnaiset voit pakastaa kannellisessa rasiassa. Laita kerrosten väliin voipaperia. Ota huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua.

Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen