1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Entinen CIA-pomo pyysi nöyrästi anteeksi eroon johtaneita tapahtumia

David Petraeus korosti, ettei voi koskaan täysin hyvittää aiheuttamaansa mielipahaa.

Ulkomaat

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen johtaja David Petraeus on pyytänyt julkisesti anteeksi virheitään, jotka johtivat kenraalin eroon tiedustelupalvelusta. Petraeus puhui ensimmäistä kertaa julkisuudessa eron jälkeen.

David Petraeus jätti CIA:n viime marraskuussa avioliiton ulkopuolisesta suhteesta syntyneen kohun vuoksi. Muun muassa Irakissa kansainvälisten liittouman joukkoja komentaneella kenraalilla oli salasuhde kollegaansa, everstiluutnantti Paula Broadwelliin, joka kirjoitti Petraeuksen elämäkerran.

- Ymmärrän oikein hyvin, että minua tarkastellaan nykyisin eri valossa, kuin vuosi sitten. Syy viimeaikaisiin tapahtumiin oli kuitenkin täysin minun, Petraeus sanoi puhuessaan yli 600 veteraanille ja reservin upseerioppilaille University of Southern Californian järjestämässä tilaisuudessa.

CIA:n entinen johtaja myös pahoitteli nöyrästi aiheuttamaansa mielipahaa.

- Haluan aloittaa puheeni toistamalla, että olen hyvin pahoillani ja pyydän anteesi kaikkea sitä, mikä johti erooni CIA:sta sekä aiheutti tuskaa perheelleni, ystävilleni ja tukijoilleni. Petraeus totesi.

Ennen puolituntisen puheen loppua hän myös alleviivasi ymmärtävänsä, ettei voi koskaan täysin hyvittää tekemisiään lähimmäisilleen ja monille muille.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi