1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ylioppilaskokeisiin valmistautuva brittipoika myi koodauspajansa nettijätille yli 20 miljoonalla

Nick D'Aloisio ajatteli palkita itsensä ostamalla uuden tietokoneen ja lenkkarit.

Ulkomaat

Internet-palveluita tarjoava Yahoo on ostanut 17-vuotiaan lukiolaisen matkapuhelinsovelluksia tekevän yrityksen. Kauppahinta on arvioiden mukaan 18 miljoonaa puntaa eli reilut 21 miljoonaa euroa, josta Yahoo maksaa kymmenesosan yhtiön osakkeina. Loppu on riihikuivaa rahaa.

Tuore teinimiljonääri Nick D'Aloisio asuu vanhempiensa kanssa Wimbledonissa Etelä-Lontoossa. D'Aloisio ei omien sanojensa mukaan aio toistaiseksi muuttaa Kaliforniaan Yhdysvaltoihin, jossa Yahoon pääkonttori sijaitsee, sillä hänellä on ylioppilaskirjoitukset kesken.

Lukiolainen on myös kertonut, että kaupan tuoma omaisuus menee näillä näkymin suoraan rahastoon. The Guardian -lehden haastattelema D'Aloisio aikoo kuitenkin palkita itsensä ostamalla uuden tietokoneen ja ehkä parit uudet tennarit.

Nick D'Aloisio aloitti ohjelmoinnin 12-vuotiaana, kun IT-yhtiö Apple avasi kännykkäsovelluksille tarkoitetun nettikaupan. Ensimmäinen D'Aloision julkaisema ohjelma oli nimeltään Fingermill. Sovellus on sormille tarkoitettu juoksumatto, joka toimii kosketusnäytöillä varustetuissa puhelimissa.

Yahoon kiinnostuksen herätti erityisesti D'Aloision makuuhuoneessaan koodaama Summly-kännykkäsovellus, joka lyhentää esimerkiksi uutis- ja muilla nettisivulta löytyvän tekstin nopeasti luettaviksi tiivistelmiksi.

Lue seuraavaksi