Bottas toivoo renkaisiin pitoa ennen Kiinan kisaa

Kahden F1-osakilpailun jälkeen 23-vuotias Williams-kuski Valtteri Bottas toivoo autonsa renkaisiin parempaa pitoa mutkiin. Muutaman viikon päästä käytävästä Kiinan osakilpailusta Bottas haluaa pisteitä.

urheilu
Valtteri Bottas
EPA

Valtteri Bottaksella on kilpakuskin elämää kahden osakilpailun verran takana. Elämä on Bottaksen mukaan ollut enemmän tai vähemmän hässäkkää.

- Formula1:ssä on se juttu, että pääsee ajamaan maailman parhaita kuskeja vastaan, Bottas kiteyttää.

- Autot ovat nopeampia ja niissä on paljon enemmän yksityiskohtia kuin alemmissa luokissa. Yksityiskohtiin pitää keskittyä ja ne pitää ottaa huomioon aivan uudella tavalla.

Ensimmäisessä osakilpailussa Bottas nappasi sijan 14 ja toisessa sijan 11. Bottas kertoo, että tiimi odotti kauden aloitukselta kuitenkin parempia sijoituksia. Kympin sakkiin olisi pitänyt päästä jo alkutaipaleella.

- Olen suht' tyytyväinen: pääsin kuitenkin maaliin kummassakin kisassa ja tuo viimeisin kisa oli oikeastaan tosi hyvä suoritus. Toivottavasti suunta on parempaan, Bottas kertoo.

Kymmenen parhaan ulkopuolelle joutuminen johtuu Bottaksen mukaan osin autosta. Mutkissa autosta puuttuu pitoa. Myös renkaat kuluvat nopeammin, kun Bottaksen auto luistaa muita autoja enemmän.

Kyllä uskon, että Kiinassa parannetaan taas yksi pykälä.

Valtteri Bottas

Kiinan osakilpailuun on muutama viikko aikaa ja Bottas uskookin, että autoa saadaan paranneltua ennen seuraavia mutkia.

- Meidän täytyy ehkä ottaa vähän takapakkia. Viime vuonna tietyissä mutkissa oli jopa enemmän pitoa kuin tänä vuonna, että jokin on ehkä mennyt kehitystyössä vähän pieleen. Kyllä uskon, että Kiinassa parannetaan taas yksi pykälä, Bottas kertoo.

"Pisteille olisi päästävä"

Ennen kauden alkua Bottaksen tavoitteena oli maaliin pääsy. Kahden osakilpailun jälkeen tavoitetta on nostettu: pisteille olisi päästävä.

- Sehän tässä on koko kauden idea, että saadaan tiimille paljon pisteitä. Kiinan osakilpailussa niitä metsästetään tosissaan.

Bottas kertoo, että elämä ei ole oikeastaan muuttunut F1:n myötä. Bottas tykkää ajaa autoa ja on onnellinen siitä, että saa tehdä sitä, mistä tykkää. Media ja fanit tuovat tällä hetkellä elämään lisähässäkkää.

- Aina ajan täysiä ja yritän tehdä parhaani. Jos on liikaa hässäkkää, niin voi olla vaikea keskittyä itse ajamiseen, mutta ainakaan vielä ei ole ollut sitä ongelmaa. Faneilta on saanut tosi paljon tukea, Bottas kiittelee.