Kaulavaatesuunnittelija saamassa jalansijaa Yhdysvalloissa

Kaulavaatesuunnittelija Jenni Ahtiainen tekee nimeä Yhdysvalloissa ja puolustaa tasa-arvoista avioliittolakia häämallistollaan.

Kotimaa
Jenni Ahtiainen ja hänen poikansa pianon päällä
Asustesuunnittelija Jenni Ahtiainen vieraili Yle Satakunnassa poikansa kanssa.Iida Pakkanen/ Yle

Asustesuunnittelija Jenni Ahtiainen tuo terveisiä jenkkilästä. gTIE-merkistä tuttu kaulavaatesuunnittelija edusti osaamistaan suunnittelijana sekä Golden Globe että Oscar-gaalassa. Ahtiainen suunnittelee muun muassa kravatinkorvikkeita, kaulakkeita ja rusetinkorvikkeita.

- Jos olet pienen merkin suunnittelija ja lyöt läpi ulkomailla niin kyllähän media tarttuu siihen aika helposti. Siinä vaiheessa on vasta ehkä saavuttanut jotain isompaa, kun se noteerataan ulkomailla, Ahtiainen kommentoi saamaansa julkisuutta.

Huomio kuitenkin kantoi hedelmää ja asustemerkki sai paljon huomiota maailmanlaajuisellakin tasolla. Ahtiainen onkin lähdössä kolmen viikon kuluttua taas Los Angelesiin.

- Tapaan siellä kontakteja, joihin tutustuin viime kerralla. Siellä on nimenomaan elokuvapuolen ihmisiä ja erästä musiikkimaailman hyvin suurta vaikuttajaa. Pienen tekijälle on äärimmäisen tärkeää, että tapaa oikeita tyyppejä ja saa heiltä uusia mahdollisuuksia.

Ahtiainen innostuu muusikkojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä, sillä musiikki on aina ollut hänelle suuri inspiraation lähde asusteiden suunnittelussa.

- Aina kun suunnittelen, kuuntelen musiikkia. Artistit käyttävät minun tuotteitani tosi paljon, Ahtiainen kertoo.

Häämallistolla kannanotto homoavioliittojen puolesta

Ahtiaisen suunnitteleman miesten häämalliston kuvat on julkaistu tänään. Ahtiainen on häämallistokuvillaan halunnut ottaa kantaa epätasa-arvoiseen avioliittolakiin. Mallisto on kuvattu homo-miesten päällä.

- Tämä mallisto on suunniteltu kaikille miehille ja se on rakkauden mallisto, Ahtiainen painottaa.

Ahtiainen on aina uskonut asiaansa ja uskoo siihen, että suuri läpilyönti on vielä tulossa.

- Välillä on ollut taloudellisesti todella vaikeaa, mutta usko ei ole koskaan hävinnyt. Viime syksynä kun iso pyörä lähti pyörimään, niin sen jälkeen sen uskon rinnalle on tullut myös varmuus.

Porilaislähtöinen Ahtiainen kirjoittaa blogia Porin kaupungin matkailuyhtiö Maisalle ja tekee tulevana kesänä yhteistyötä Porispere-musiikkitapahtuman kanssa.

- Kotiseuturakkaudesta tulee tehtyä hirveästi asioita. Helsingissäkään kenellekään ei jää epäselväksi, mistä olen kotoisin, Jenni Ahtiainen kertoo.